Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

A legegyszerűbb kefires bögrés süti receptje: friss vagy eltett gyümölcsökkel is készülhet


A kefires bögrés süti egyik legjobb tulajdonsága, hogy a hozzávalókat a kefirespohárban mérheted ki.


A bögrés sütik nagyon egyszerűen készülnek, még mérleg sem kell hozzájuk, de általában amilyen könnyűek, olyan finomak. Ez a kefires bögrés süti sem igényel különösebb konyhai profizmust. Az adagok kiméréséhez egy 15 dekás kefirespoharat használj. Ez a változat most meggyel készül, amelyhez szezonban friss, azon kívül fagyasztott gyümölcsöt vagy befőttet válassz.

Hozzávalók

    4 tojás
    3 bögre liszt
    3 bögre magozott meggy
    2 bögre cukor
    1 bögre kefir (15 dkg)
    1 bögre olaj
    1 csapott evőkanál szódabikarbóna
    1 csomag vaníliás cukor
    vaj és liszt a forma kikenéséhez
    porcukor a szóráshoz

Elkészítés:

A kefirt tedd egy tálba. A poharában mérd ki a cukrot, add hozzá a tojásokat és a vaníliás cukrot, és keverd habosra. Öntsd bele az olajat és a kefirt, utána a szódabikarbónát, és szitáld bele a lisztet. Keverj belőle csomómentes tésztát. Öntsd a masszát egy kivajazott-kilisztezett nagyobb tepsibe vagy tortaformába, a tetejét rakd ki meggyel, és told 180 fokos sütőbe 30-35 percre, amíg a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta.

Tálaláskor a tetejét ízlés szerint porcukorral szórhatod meg.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések