Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Selymes szendvicskrém túróval: pirítósra kenve vagy zöldségekkel igazán finom


A túrós szendvicskrém most mascarponénak köszönhetően olyan selymes.


A mascarponés, túrós szendvicskrémet kenheted pirítósra vagy friss kenyérre, de mártogatósként, friss zöldségekkel is jól működik. Különösen jó szolgálatot tesz akkor, ha vendégeket vársz: csak csíkozz fel néhány szép sárgarépát, zellerszárat és zöldpaprikát, és kezdődhet is a ropogtatás.

Hozzávalók 4 adaghoz

    20 dkg túró
    10 dkg mascarpone
    2 evőkanál aprított snidling
    2 evőkanál aprított petrezselyem
    só
    frissen őrölt bors
    késhegynyi chili

Elkészítés:

A túrót villával törd át, és keverd egyneműre a mascarponéval. A snidlinget és a petrezselymet aprítsd fel, és keverd a krémhez. Snidling helyett használhatsz újhagymát vagy póréhagymát is. Szórd meg sóval, frissen őrölt borssal, és ízlés szerint kevés chilivel. Keverd össze, és tedd a hűtőbe néhány órára, hogy az ízei összeérjenek. Tálald extrudált kenyérrel, pirítóssal, friss zöldségekkel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések