A túrós szendvicskrém most mascarponénak köszönhetően olyan selymes.
A mascarponés, túrós szendvicskrémet kenheted pirítósra vagy friss kenyérre, de mártogatósként, friss zöldségekkel is jól működik. Különösen jó szolgálatot tesz akkor, ha vendégeket vársz: csak csíkozz fel néhány szép sárgarépát, zellerszárat és zöldpaprikát, és kezdődhet is a ropogtatás.
Hozzávalók 4 adaghoz
20 dkg túró
10 dkg mascarpone
2 evőkanál aprított snidling
2 evőkanál aprított petrezselyem
só
frissen őrölt bors
késhegynyi chili
Elkészítés:
A túrót villával törd át, és keverd egyneműre a mascarponéval. A snidlinget és a petrezselymet aprítsd fel, és keverd a krémhez. Snidling helyett használhatsz újhagymát vagy póréhagymát is. Szórd meg sóval, frissen őrölt borssal, és ízlés szerint kevés chilivel. Keverd össze, és tedd a hűtőbe néhány órára, hogy az ízei összeérjenek. Tálald extrudált kenyérrel, pirítóssal, friss zöldségekkel.
0 Megjegyzések