Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Körtekompót fehérborban főzve: bármilyen alkalomra tökéletes kísérője a húsoknak


A fehérborban főtt körtekompót tökéletes kísérője a húsoknak.


Télen sokan szeretnek különböző kompótokat fogyasztani a húsok mellé: ha te is közéjük tartozol, ezt a fehérboros körtekompótot is készítsd el. Tartsd észben, hogy a kompót nem befőtt, nem áll el hónapokig, ezért csak annyit készíts, amennyi néhány napon belül elfogy. Jól megy sültekhez, de ha szereted, magában is kanalazhatod.

Hozzávalók 4 személyre

    15 dkg cukor
    5 dl száraz fehérbor
    4 nagy körte
    2 fahéjrúd
    2 teáskanál szegfűszeg

Elkészítés:

A körtéket mosd meg, negyedeld fel, a magházukat vágd ki. Meghámozni nem szükséges őket. Tedd egy lábosba, add hozzá a cukrot, a fűszereket, öntsd fel a borral, és annyi vízzel, hogy ellepje. Lefedve forrald fel. Miután felforrt, vedd alatta a lángot kicsire, és így gyöngyöztesd öt percig. A kész kompótot szedd csatos üvegbe, és hagyd kihűlni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések