A fehérborban főtt körtekompót tökéletes kísérője a húsoknak.
Télen sokan szeretnek különböző kompótokat fogyasztani a húsok mellé: ha te is közéjük tartozol, ezt a fehérboros körtekompótot is készítsd el. Tartsd észben, hogy a kompót nem befőtt, nem áll el hónapokig, ezért csak annyit készíts, amennyi néhány napon belül elfogy. Jól megy sültekhez, de ha szereted, magában is kanalazhatod.
Hozzávalók 4 személyre
15 dkg cukor
5 dl száraz fehérbor
4 nagy körte
2 fahéjrúd
2 teáskanál szegfűszeg
Elkészítés:
A körtéket mosd meg, negyedeld fel, a magházukat vágd ki. Meghámozni nem szükséges őket. Tedd egy lábosba, add hozzá a cukrot, a fűszereket, öntsd fel a borral, és annyi vízzel, hogy ellepje. Lefedve forrald fel. Miután felforrt, vedd alatta a lángot kicsire, és így gyöngyöztesd öt percig. A kész kompótot szedd csatos üvegbe, és hagyd kihűlni.
0 Megjegyzések