Ez a kenyérformában sült fahéjas tekercs reggelire is tökéletes.
A kenyérformában sült fahéjas tekercs foszlós, puha, és belül ellenállhatatlanul édes. Önmagában is nagyon finom, de ha még fel szeretnéd dobni, kend meg vajjal és mézzel! Ha szereted az édes kenyereket, a banánkenyér is ízleni fog, amit számtalan formában készíthetsz el.
Hozzávalók 1 darabhoz
A tésztához:
40 dkg liszt
5.5 dkg vaj
5 dkg cukor
3.5 dkg élesztő
1.5 dl tej
1 dl víz
1 teáskanál só
vaj a forma kikenéséhez
A töltelékhez:
5 dkg cukor
2 teáskanál fahéj
1 tojásfehérje
A tetejére
1.5 dkg olvasztott vaj
Elkészítés:
A tejet és a vizet keverd össze és langyosítsd meg. Keverd el egy evőkanál cukorral, morzsold bele az élesztőt és futtasd fel. Közben a lisztet szitáld át. Keverd el a sóval, a maradék cukorral, morzsold el a puha vajjal, majd öntsd hozzá az élesztős tejet. Dolgozd ki, majd takard le, és 1 óra alatt keleszd a duplájára.
Amikor megkelt, borítsd a tésztát lisztezett deszkára, és nyújtsd ki téglalap alakúra. Kend meg a felszínét villával felvert tojásfehérjével, és szórd meg fahéjas cukorral. Csavard fel, és emeld át egy kivajazott kenyérformába. Takard le, és így keleszd egy újabb órát.
A második kelesztési idő végén kend meg a tetejét olvasztott vajjal, és told 180 fokos sütőbe 35-40 percre. Ha a teteje túl gyorsan kezd barnulni, takard le alufóliával.
0 Megjegyzések