Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Foszlós fahéjas tekercs kenyérformában: puha kelt tészta a recept alapja


Ez a kenyérformában sült fahéjas tekercs reggelire is tökéletes.


A kenyérformában sült fahéjas tekercs foszlós, puha, és belül ellenállhatatlanul édes. Önmagában is nagyon finom, de ha még fel szeretnéd dobni, kend meg vajjal és mézzel! Ha szereted az édes kenyereket, a banánkenyér is ízleni fog, amit számtalan formában készíthetsz el.

Hozzávalók 1 darabhoz

A tésztához:
    40 dkg liszt
    5.5 dkg vaj
    5 dkg cukor
    3.5 dkg élesztő
    1.5 dl tej
    1 dl víz
    1 teáskanál só
    vaj a forma kikenéséhez

A töltelékhez:
    5 dkg cukor
    2 teáskanál fahéj
    1 tojásfehérje

A tetejére
    1.5 dkg olvasztott vaj

Elkészítés:

A tejet és a vizet keverd össze és langyosítsd meg. Keverd el egy evőkanál cukorral, morzsold bele az élesztőt és futtasd fel. Közben a lisztet szitáld át. Keverd el a sóval, a maradék cukorral, morzsold el a puha vajjal, majd öntsd hozzá az élesztős tejet. Dolgozd ki, majd takard le, és 1 óra alatt keleszd a duplájára.

Amikor megkelt, borítsd a tésztát lisztezett deszkára, és nyújtsd ki téglalap alakúra. Kend meg a felszínét villával felvert tojásfehérjével, és szórd meg fahéjas cukorral. Csavard fel, és emeld át egy kivajazott kenyérformába. Takard le, és így keleszd egy újabb órát.

A második kelesztési idő végén kend meg a tetejét olvasztott vajjal, és told 180 fokos sütőbe 35-40 percre. Ha a teteje túl gyorsan kezd barnulni, takard le alufóliával.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések