Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Gyönyörű Duna-hullám süti német recept alapján: puha piskótán terül el a vaníliás krém


A Duna-hullám süti német nyelvterületről indult hódító útjára, de már itthon is a magunkénak érezzük.


Piskóta, főzött krém, meggyszemek és hullámos csokibevonat: a retró sütik rajongói biztos, hogy szívesen gondolnak vissza a Duna-hullám sütire. Bár maga az édesség Németországból – más források szerint Ausztriából – származik, hazánkban is hosszú idők óta népszerű lakodalmas sütemény.

Hozzávalók 23 x 33 cm-es formához

A tésztához:
    35 dkg meggybefőtt
    32 dkg liszt
    25 dkg vaj
    20 dkg cukor
    5 tojás
    3 evőkanál tej
    2 evőkanál kakaópor
    1 csomag sütőpor
    1 teáskanál vaníliaaroma
    1 csipet só

A vaníliás krémhez:
    25 dkg vaj
    15 dkg cukor
    2 csomag vaníliás pudingpor
    1 l tej

A csokis bevonathoz:
    30 dkg étcsoki
    5 evőkanál olaj vagy kókuszolaj

Elkészítés:

A tésztához a puha vajat keverd habosra cukorral és a vaníliaaromával. Üsd bele egyenként a tojásokat, és ezekkel is keverd ki, amíg a térfogata megnő, a színe pedig elhalványul. A lisztet egy másik tálban keverd el a sütőporral és a sóval. Forgasd a vajas részhez. Egy kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt tepsiben oszd el a tészta háromnegyedét. A maradékba keverd bele a kakaóport és a tejet. A kakaós tésztarészt kend rá a sima tetejére. A meggyet csepegtesd le, és egyenként rakd ki vele a tésztát. Told 180 fokos sütőbe 20-25 percre, amíg a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta. Ha kész, vedd ki, és várj egy órát, amíg kihűl.

A vaníliás krémhez a pudingot főzd meg tejben a csomagoláson olvasható utasítás szerint. Ha megfőtt, takard le fóliával, hogy ne bőrösödjön, és hagyd ezt is kihűlni. Közben a szoba-hőmérsékletű vajat is verd habosra. Amikor a vaj és a krém nagyjából egyforma hőmérsékletű lesz, forgasd őket össze. Kend ezt a krémet a kihűlt tészta tetejére, és tedd a hűtőbe 40 percre.

A bevonathoz a csokit gőz fölött olvaszd fel. Ha elolvadt, keverd bele az olajat, hogy fényesebb legyen. Kókuszolajat is használhatsz. Kend a sütin pihenő vajas krém tetejére. Várj tíz percet, amíg épp elkezd megkötni, ekkor villával óvatosan rajzolj a tetejére hullámos mintát. Várd meg, amíg teljesen megszilárdul a bevonat, utána szeleteld.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések