Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Extrán krémes paradicsomleves hagymával: étteremben sem találsz finomabbat


Csak öt hozzávaló kell ehhez a paradicsomleveshez.


Hideg időben nincs is jobb, mint egy extrán krémes és forró, enyhén édes paradicsomleves. Könnyű elkészíteni, és csak 5 hozzávalóból készül – cserébe jobb, mint bármelyik olasz étteremben.

Hozzávalók 4 adag

    800 g paradicsomkonzerv
    8 evőkanál (sós) vaj
    1 db vöröshagyma
    3 gerezd fokhagyma (opcionális)
    1.5 teáskanál só

Elkészítés:

A paradicsomot, a vajat és a hagymát tedd egy nagy fazékba és forrald fel, majd fedd le fedővel és hagyd főni 45 percig. 15 percenként kevergesd meg. A vöröshagyma darabjait kanalazd ki, a fokhagymát benne hagyhatod. A megfőtt levest egy botmixerrel turmixold össze, és kóstolj. Igény szerint hígítható tejjel, vízzel vagy tejszínnel. Fokhagymás kenyérrel, grillsajttal vagy kenyérkockával tálald.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések