Csak öt hozzávaló kell ehhez a paradicsomleveshez.
Hideg időben nincs is jobb, mint egy extrán krémes és forró, enyhén édes paradicsomleves. Könnyű elkészíteni, és csak 5 hozzávalóból készül – cserébe jobb, mint bármelyik olasz étteremben.
Hozzávalók 4 adag
800 g paradicsomkonzerv
8 evőkanál (sós) vaj
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma (opcionális)
1.5 teáskanál só
Elkészítés:
A paradicsomot, a vajat és a hagymát tedd egy nagy fazékba és forrald fel, majd fedd le fedővel és hagyd főni 45 percig. 15 percenként kevergesd meg. A vöröshagyma darabjait kanalazd ki, a fokhagymát benne hagyhatod. A megfőtt levest egy botmixerrel turmixold össze, és kóstolj. Igény szerint hígítható tejjel, vízzel vagy tejszínnel. Fokhagymás kenyérrel, grillsajttal vagy kenyérkockával tálald.
0 Megjegyzések