A tatár bifsztek sokak kedvenc előétele: akár karácsonyi asztalon is ott a helye.
A tatár bifsztek olyan, mint a lecsó: mindenkinek, aki szokta készÃteni, megvan a maga biztos receptje, és minden más megoldást hajlamos szentségtörésnek tartani. Van, aki darált húsból készÃti, más szerint apróra kell a húst vágni. Van, aki napokig érleli, más egy rövid ideig pácolja csak. A tálalás tekintetében azonban teljes az egyetértés: pirÃtóssal, zöldségekkel és lila hagymával az igazi.
Hozzávalók 4 személyre
50 dkg kétszer darált marhabélszÃn
2 teáskanál Worcestershire-szósz
2 teáskanál pirospaprika
2 tojássárgája
1 kis hagyma
1 teáskanál mustár
1 teáskanál ketchup
1 teáskanál só
1 teáskanál őrölt kömény
1 kávéskanál bors
A tálaláshoz:
zöldségek
lila hagyma
pirÃtós
puha vaj
ElkészÃtés:
A darált húst gyúrd össze a reszelt hagymával és a többi hozzávalóval. Dolgozd össze egyneműre, és tedd a hűtÅ‘be néhány órára, hogy az Ãzei összeérjenek. Tálalás elÅ‘tt egy órával vedd ki a vajat a hűtÅ‘bÅ‘l, hogy puha legyen. Az Ãzlés szerint adagolt zöldségeket és a lila hagymát darabold fel. A tatár bifszteket helyezd csinosan egy tálra, rakd mellé a zöldségeket és a vajat, és frissen sült pirÃtóssal tálald.
0 Megjegyzések