脷j 茅rtelmet kap a paradicsomleves, ha sajtos pir铆t贸ssal t谩lalod.
Sokak kedvence a klasszikus, menz谩s paradicsomleves, de 茅rdemes n茅ha kicsit tov谩bb is gondolni az egyszer疟 receptet. Nem csak 茅desen, t茅szt谩val k茅sz铆thet艖 el ugyanis: sok orsz谩gban s贸san, f疟szeresen 茅s sajttal t谩lalj谩k. Sajtos pir铆t贸ssal k眉l枚nlegesen finom lesz, f艖leg, ha a keny茅rszeleteket nem a leves mell茅, hanem a tetej茅re teszed.
Hozz谩val贸k 4 szem茅lyre
A leveshez:
7.5 dl alapl茅
2 doboz h谩mozottparadicsom-konzerv
2 gerezd fokhagyma
1 hagyma
1 dl tejsz铆n
1 ev艖kan谩l ol铆vaolaj
1 ev艖kan谩l s疟r铆tett paradicsom
1 te谩skan谩l cukor
1 k谩v茅skan谩l bazsalikom
1 k谩v茅skan谩l kakukkf疟
s贸
bors
mozzarellagoly贸k a t谩lal谩shoz
A sajtos pir铆t贸shoz:
15 dkg reszelt sajt
4 szelet keny茅r
2 hagyma
Elk茅sz铆t茅s:
A leveshez a hagym谩t apr铆tsd fel, 茅s ol铆vaolajon p谩rold 眉vegesre. Add hozz谩 a z煤zott fokhagym谩t, 茅s kevergesd egy percig. Keverd el a s疟r铆tett paradicsommal, 枚ntsd fel a paradicsomkonzervvel 茅s az alapl茅vel, 茅s 铆zes铆tsd s贸val, borssal, bazsalikommal, kakukkf疟vel. Egy kiskan谩l cukrot is adhatsz hozz谩, hogy a savass谩g谩t enyh铆tsd. Kis l谩ngon gy枚ngy枚ztesd 20 percig, majd p眉r茅s铆tsd botmixerrel vagy turmixg茅pben. Tedd vissza a l谩bosba, keverd hozz谩 a tejsz铆nt, 茅s forrald 枚ssze.
A pir铆t贸shoz a hagym谩t v谩gd v茅kony karik谩kra, 茅s oszd el a keny茅rszeleteken. Sz贸rd meg reszelt sajttal, sorakoztasd fel 艖ket egy tepsiben, 茅s told 225 fokos s眉t艖be 3-5 percre, am铆g a sajt a tetej茅n megolvad, a keny茅rszeletek pedig megpirulnak.
T谩lal谩skor ossz el minden t谩ny茅rban n茅h谩ny mozzarellagoly贸t. Merd r谩 a forr贸 levest, 茅s d铆sz铆tsd a sajtos pir铆t贸ssal.
0 Megjegyz茅sek