Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Remegős, karácsonyi kocsonya: jó sok hússal, lassan főzve készítsd


A kocsonya ősi étel, mely a téli szezonban, év végén sok családban kötelező fogás. A finomság sokféle változatban kipróbálható, van, aki húsból, zöldségekből vagy halból alkotja meg. Mi most sertésrészekkel készítve ajánljuk.


A fogás régi recept alapján csak kocsonyahúsból készül, ezektől kapja meg remegős állagát. Ha szeretnéd, zöldségeket is dobhatsz a fazékba, a sárgarépa, fehérrépa, zeller csak még jobbá teszik az ételt.

Hozzávaló:

    70 dkg sertésköröm
    2 darab sertésfarok
    2 darab sertésfül
    50 dkg füstölt tarja
    1 fej hagyma
    2 gerezd fokhagyma
    só ízlés szerint
    1 marék egész szemes bors
    2 darab babérlevél

Elkészítés:

A megtisztított húsokat (sertésköröm, sertésfarok, sertésfül, füstölt tarja) helyezzük egy nagy fazékba, öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi, és forraljuk fel. Ezután habozzuk le, majd tegyük a húsok mellé a megtisztított hagymát és fokhagymát, illetve a fűszereket (só, egész szemes bors, babérlevél).

A kocsonyát alacsony láng felett, gyöngyözve, 5-6 órán keresztül főzzük, míg a hús megpuhul, a természetes zselésítő kifő a csontokból.

Az elkészült kocsonyából szedjük ki a húsokat, adagoljuk tálkákba.

A kocsonyalét szűrjük át, majd ezt a tiszta lét öntsük az adagokra.

Az elkészült kocsonyaadagokat tegyük egy éjszakára hűtőbe, majd másnap fűszerpaprikával megszórva kínáljuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések