A izgalmas négysajtos stangli a karácsonyi és szilveszteri bulik sztárja lehet.
A puha, omlós tésztájú négysajtos stangli tésztájába túró is kerül, Ãgy igazán szaftos lesz. Izgalmas Ãzéért leginkább a karakteres kéksajt felel, de ha azt nem szereted, ki is hagyhatod belÅ‘le. Nagyon jól fog esni egy pohár bor, sör, vagy akár forró csoki mellé is.
Hozzávalók 8 személyre
50 dkg liszt
50 dkg túró
25 dkg vaj
20 dkg feta
10 dkg kéksajt
10 dkg trappista sajt
5 dkg parmezán
2 tojás sárgája
1 egész tojás
1 teáskanál só
ElkészÃtés:
A túrót gyúrd össze az elmorzsolt fetával és kéksajttal, a reszelt parmezánnal, a tojássárgákkal és a felkockázott, puha vajjal. Adagolj bele annyi lisztet, hogy jól gyúrható állaga legyen. Sózd meg, dolgozd egyneműre, és pihentesd a hűtőben egy órát.
A pihentetési idÅ‘ végén enyhén lisztezett felületen nyújtsd ki másfél centi vastagra. Kend meg a felszÃnét felvert tojással, szórd meg reszelt trappista sajttal, és vágj belÅ‘le rudakat. Sorakoztasd fel Å‘ket egy sütÅ‘papÃrral kibélelt nagy tepsiben, és 180 fokon, 15-20 perc alatt süsd pirosra.
0 Megjegyzések