A sütés nélkül készülÅ‘ gesztenyerudakat karácsonyra is elkészÃtheted.
Ha szÃvesen készÃtesz karácsonyra sütés nélkül készülÅ‘ édességeket, próbáld ki ezeket a puha, csokis gesztenyerudakat is! A masszát elkészÃtés elÅ‘tt néhány órával vedd ki a mélyhűtÅ‘bÅ‘l, hogy legyen ideje a hűtÅ‘ben vagy szobahÅ‘mérsékleten felolvadni.
Hozzávalók 4 személyre
25 dkg gesztenyemassza
15 dkg vaj
10 dkg porcukor
10 dkg darált keksz
1 teáskanál rumaroma
15 dkg étcsoki a forgatáshoz
ElkészÃtés:
A puha vajat keverd habosra a cukorral. Add hozzá az áttört gesztenyemasszát, a rumaromát, és kanalanként annyi kekszmorzsát, hogy jól formázható masszát kapj. Gyúrd egyneműre. Formázz belőle rudakat, és tedd őket a hűtőbe néhány órára, hogy megdermedjenek.
A pihentetési idő végén a csokit gőz fölött olvaszd fel. Hempergesd meg benne a gesztenyerudakat, és várd meg, hogy a máz megdermedjen rajtuk.
0 Megjegyzések