A lassan sült pulykamell kevés munkával készül, és nagyon jól megÅ‘rzi az Ãzeit.
A tökéletes sültek titka általában az, hogy hagyni kell nekik elegendÅ‘ idÅ‘t a sütÅ‘ben, hogy az Ãzeik jól kijöjjenek. Ezt a lassan sült pulykamellet elkészÃtés elÅ‘tti este pácold be, majd hagyj neki két órát a sütÅ‘ben, hogy szaftosra süljön. MielÅ‘tt a tepsibe rakod, pirÃts kérget rá, Ãgy a leve sem szökik meg sütés közben.
Hozzávalók 6 személyre
1.5 kg pulykamell
5 dkg vaj
2 teáskanál őrölt kömény
1 dl olÃvaolaj
1 evőkanál füstölt paprika
1 evőkanál barna cukor
1 teáskanál fokhagymapor
1 teáskanál vöröshagymapor
só
bors
ElkészÃtés:
Az olÃvaolajat keverd el az Å‘rölt köménnyel, a füstölt paprikával, a cukorral, a fokhagyma- és vöröshagymaporral, a sóval és a borssal. Kend meg ezzel a keverékkel az egész pulykamellet, és pihentesd egy éjszakát a hűtÅ‘ben.
Másnap forró, száraz serpenyÅ‘ben pirÃts a felszÃnére kérget, majd emeld át egy tepsibe. Kockázz vajat a tetejére, takard le alufóliával, és told 180 fokos sütÅ‘be. 90 perc múlva vedd le a fóliát a tetejérÅ‘l, és pirÃtsd további 20 percig. Tálald tepsis krumplival és majonézes salátával.
0 Megjegyzések