Aki szÃvesen készÃt karácsonykor halat, biztosan szÃvesen fogja elkészÃteni ezt a gyönyörű, egészben sült sügért.
Az egészben sült sügér elkészÃtése nem is lehetne egyszerűbb. Ha eleve filét vásárolsz belÅ‘le, a gerince kihúzásával sem kell bajlódnod, apró szálkák pedig egyáltalán nem találhatók benne. KészÃtsd fűszervajjal és citrommal!
Hozzávalók 4 személyre
10 dkg vaj + a tepsi kikenéséhez
4 szál rozmaring
2 egész filézett sügér
2 gerezd fokhagyma
1 lila hagyma
1 citrom
só
bors
késhegynyi chili
ElkészÃtés:
A sügért tisztÃtsd meg, és papÃrtörlÅ‘vel itasd fel róla a nedvességet. A hasát néhány helyen óvatosan vágd be. A puha vajat keverd el sóval, borssal, chilivel és zúzott fokhagymával. Tölts a vajból a halak hasüregébe, a maradékkal pedig kend meg a felületüket. A lila hagymát karikázd fel, ebbÅ‘l is pakolj néhány szeletet a hal belsejébe. Egy tepsit kenj ki vajjal. Tedd bele a halakat, dobj melléjük pár szál rozmaringot és a maradék lila hagymát. A citromot karikázd fel, és tedd a szeleteket a tepsibe a hal mellé és a tetejére. Takard le alufóliával, és 200 fokos sütÅ‘ben 20-25 perc alatt süsd készre.
0 Megjegyzések