A tonhalas rizstál gyors megoldás a sietős hétköznapokon.
Valld be, rengeteg olyan nap van, amikor nincs kedved elővenni a serpenyőt és nekiállni főzni. Na ezekre a napokra tökéletes ez a majonézes-tonhalas rizstál, amit szezámmag és szójaszósz tesz egy különleges, ázsiai ihletésű főétellé. Előnye, hogy gyakorlatilag bármilyen zöldséggel és szósszal feldobhatod. Mutatjuk, mi hogy készítjük.
Hozzávalók 1 adaghoz
14 dkg tonhalkonzerv (lehetőleg olajban)
2 evőkanál majonéz
1 teáskanál szezámolaj
1 teáskanál szójaszósz
24 dkg rizs
uborka, répa, avokádó, póréhagyma (opcionális)
Elkészítés:
Főzd meg a rizst a dobozon írtak szerint. Egy tálban keverd össze a tonhalat, a szójaszószt, a majonézt és a szezámolajat. A megfőtt rizst add hozzá, és keverd össze az egészet. Ha szeretnél, adj hozzá avokádót, apróra vágott póréhagymát, sárgarépát vagy akár uborkát. Ha szereted a csípőset, akár olyan szószt is önthetsz rá!
Ha pedig nem szereted a tonhalat, próbáld ki lazaccal!
0 Megjegyzések