Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Tonhalas rizstál


A tonhalas rizstál gyors megoldás a sietős hétköznapokon.


Valld be, rengeteg olyan nap van, amikor nincs kedved elővenni a serpenyőt és nekiállni főzni. Na ezekre a napokra tökéletes ez a majonézes-tonhalas rizstál, amit szezámmag és szójaszósz tesz egy különleges, ázsiai ihletésű főétellé. Előnye, hogy gyakorlatilag bármilyen zöldséggel és szósszal feldobhatod. Mutatjuk, mi hogy készítjük.

Hozzávalók 1 adaghoz

    14 dkg tonhalkonzerv (lehetőleg olajban)
    2 evőkanál majonéz
    1 teáskanál szezámolaj
    1 teáskanál szójaszósz
    24 dkg rizs
    uborka, répa, avokádó, póréhagyma (opcionális)

Elkészítés:

Főzd meg a rizst a dobozon írtak szerint. Egy tálban keverd össze a tonhalat, a szójaszószt, a majonézt és a szezámolajat. A megfőtt rizst add hozzá, és keverd össze az egészet. Ha szeretnél, adj hozzá avokádót, apróra vágott póréhagymát, sárgarépát vagy akár uborkát. Ha szereted a csípőset, akár olyan szószt is önthetsz rá!

Ha pedig nem szereted a tonhalat, próbáld ki lazaccal!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések