Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Tepsiben sült édeskrumpli


A tepsiben sült édeskrumpli kevés munkával készülő, nagyon finom köret.


Ha nem mindig csak hasábburgonyát szeretnél fogyasztani, próbáld ki a tepsiben sült, ropogós édeskrumplit! Nagyon kevés olaj kell hozzá, így egészségesebb, mint a serpenyőben, bő zsiradékban sült változat. Sütés előtt tartsd egy órát hideg vízben, így lesz tökéletes az állaga.

Hozzávalók 4 személyre

    4 édeskrumpli
    4 evőkanál olívaolaj
    1 evőkanál étkezési keményítő
    1 teáskanál barna cukor
    1 teáskanál füstölt paprika
    1 kávéskanál fokhagymapor
    só
    bors
    késhegynyi cayenne bors

Elkészítés:

Az édeskrumplit hámozd meg, vágd hasábokra, és áztasd vízben egy órát. Ezután szűrd le, és itasd fel róla a nedvességet.

Az olajat keverd el a cukorral, a sóval, a borssal és a fűszerekkel. A megszárított édesburgonyát forgasd össze a fűszeres olajjal, egy evőkanál keményítővel, és egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt gáztepsiben úgy, hogy a szeletek ne fedjék egymást. 220 fokos sütőben fél óra alatt süsd ropogósra. Tálald húsok mellé vagy magában, majonézzel, joghurtos vagy tejfölös mártogatóssal.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések