A héjában sült töltött krumpli sertéstarjával feldobva is mennyei lesz.
A héjában sült krumpli sokféle izgalmas változatban készíthető el a legszerényebbtől az igazán laktatóig. Ebbe a változatba most sült tarja is kerül, így akár teljes értékű ebédként is tökéletes. Tarja helyett más felvágottat, sonkát vagy akár maradék sült húst is használhatsz hozzá.
Hozzávalók 4 személyre
20 dkg sült tarja
5 dkg reszelt sajt
4 nagy krumpli
2 evőkanál tejföl
1 tojás
1 evőkanál petrezselyem
1 teáskanál vaj
só
frissen őrölt bors
Elkészítés:
A krumplit mosd meg, szurkáld meg villával, és 200 fokos sütőben nagyjából egy óra alatt süsd meg. Ha kész, vedd ki, és hagyd egy kicsit hűlni.
Ha már kézbe tudod venni, vágd le a tetejét, és a belsejét óvatosan, kanállal kapard egy tálba. Sózd, borsozd, add hozzá a vajat, a tojást, a tejfölt, és keverd egyneműre. Végül forgasd hozzá a felkockázott sült tarját és az apróra vágott petrezselymet is. Töltsd vissza a krumplikba, szórd meg a tetejüket reszelt sajttal, és told vissza a sütőbe 15 percre, amíg a sajt a tetején megpirul.
0 Megjegyzések