Ilyen formában nem biztos, hogy próbáltad már a spenótot: készítsd el wokban!
A spenót sokaknak nem a kedvence, pedig tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Jól elkészítve a spenót is isteni finom köret lehet. Ez a wokban készült verzió még a szkeptikusabb spenótfogyasztókat is leveszi a lábáról. A fokhagyma kihagyhatalan alapanyag lesz ebben a receptben.
Hozzávalók
30 dkg spenót
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál szójaszósz
szezámolaj
só
bors
1 evőkanál napraforgóolaj
Elkészítés:
Szeleteld fel vékonyan a fokhagymákat. Mosd meg a spenótot és hagyd lecsepegni róla a vizet. Hevítsd fel a napraforgóolajat egy wokban, majd szórd bele a fokhagymaszeleteket és pirítsd meg őket. Nem szabad túl sokáig pirítani, éppen csak legyen egy kis színe. Utána dobd a wokba a lecsepegtetett spenótot, és sózd, borsozd ízlésed szerint. A pirítás közben forgasd meg a wokban a leveleket és önts rájuk szójaszószt. Ha már kicsit összeestek a spenót zöld levelei, akkor készen is van. Ekkor lehet még hozzáadni egy utolsó lépésként a szezámolajat.
0 Megjegyzések