Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Spenót wokban


Ilyen formában nem biztos, hogy próbáltad már a spenótot: készítsd el wokban! 


A spenót sokaknak nem a kedvence, pedig tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Jól elkészítve a spenót is isteni finom köret lehet. Ez a wokban készült verzió még a szkeptikusabb spenótfogyasztókat is leveszi a lábáról. A fokhagyma kihagyhatalan alapanyag lesz ebben a receptben.

Hozzávalók
    30 dkg spenót
    2 gerezd fokhagyma
    1 teáskanál szójaszósz
    szezámolaj
    só
    bors
    1 evőkanál napraforgóolaj

Elkészítés:
Szeleteld fel vékonyan a fokhagymákat. Mosd meg a spenótot és hagyd lecsepegni róla a vizet. Hevítsd fel a napraforgóolajat egy wokban, majd szórd bele a fokhagymaszeleteket és pirítsd meg őket. Nem szabad túl sokáig pirítani, éppen csak legyen egy kis színe. Utána dobd a wokba a lecsepegtetett spenótot, és sózd, borsozd ízlésed szerint. A pirítás közben forgasd meg a wokban a leveleket és önts rájuk szójaszószt. Ha már kicsit összeestek a spenót zöld levelei, akkor készen is van. Ekkor lehet még hozzáadni egy utolsó lépésként a szezámolajat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések