A sült tésztáknál csodásabb fogást nehezen találni. Ez az egyszerű, krémsajtos recept még finomabb lesz, ha zöldségeket is pakolsz a tepsibe.
A krémsajtos tészta egyszerű és házias: a szósz összeállítása gyerekjáték, utána pedig csak össze kell keverni a kifőtt tésztával. A mártás sokféle zöldséget elbír, mi most egy brokkolis receptet mutatunk, de jól működhet karfiollal vagy fagyasztott vegyes zöldséggel is. Sőt, ha a gyerekek nagyon nem eszik a zöldséget, akár ki is hagyhatod belőle.
Hozzávalók 4 személyre
30 dkg penne
25 dkg tejszínes krémsajt
20 dkg reszelt sajt
2 tojás
1 kis fej brokkoli
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál bazsalikom
só
frissen őrölt bors
vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A brokkolit szedd rózsáira, és folyó víz alatt mosd meg. Sós vízben tíz perc alatt főzd meg. A kész brokkolit szűrd le és vágd apróra.
A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd ki a csomagoláson leírt módon. Ha kész, szűrd le.
A krémsajtot keverd ki a zúzott fokhagymával, a tojással, a bazsalikommal, sóval és frissen őrölt borssal. Vágd apróra a brokkolit, és forgasd a krémsajthoz.
Egy tepsit kenj ki vajjal. Forgasd össze a sajtos-brokkolis keverékkel, szórd meg reszelt sajttal, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe. Fél óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és pirítsd további 10-15 percig, amíg a teteje megpirul.
0 Megjegyzések