Ennél egyszerűbb sütit ma nem találsz: a joghurtos tészta hozzávalóit bögrében mérd ki.
A bögrés kevert sütik legnagyobb előnye, hogy a mérleget sem kell elővenni hozzájuk, és nagyon rövid idő alatt össze lehet őket állítani. Ennek a joghurtos finomságnak a kikeverése még egyszerűbb, ugyanis a hozzávalókat a joghurt poharában kell kimérni. Mi most egy 25 dekás kiszereléssel dolgozunk, de választhatsz kisebbet vagy nagyobbat is, az arányok a lényegesek.
Hozzávalók 4 személyre
4 evőkanál olaj
2 tojás
1.5 pohár liszt
1 pohár natúr joghurt
1 pohár cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál sütőpor
vaj és liszt a forma kikenéséhez
Elkészítés:
A tojásokat keverd fehéredésig a kétféle cukorral, majd add hozzá a joghurtot és az olajat, és ezekkel is keverd ki. Végül jöhet bele a sütőporral elkevert liszt. Keverj belőle csomómentes tésztát, és egyengesd el egy kivajazott-kilisztezett tepsiben vagy tortaformában. Told 180 fokos sütőbe nagyjából 45 percre, amíg a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta. Tálald porcukorral megszórva vagy lekvárral lelocsolva.
0 Megjegyzések