Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Zöldséges lencseragu


A laktató, szaftos paradicsomos lencseragu kiadós fogás.

Tévedés azt hinni, hogy kizárólag a húsos fogások lehetnek kellőképpen laktatók, a fehérjében, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag hüvelyesek is fontos tápanyagokkal látják el a szervezetet. A lencse tele van élelmi rostokkal, káliummal, szelénnel, magnéziummal, ráadásul sokféleképpen elkészíthető. Raguként, zöldségekkel kiegészítve még gazdagabb fogás, a melengető fűszerek pedig jól illenek hozzá. Ha szárított lencséből készíted, előző este áztasd be.

Hozzávalók 4 személyre
    40 dkg lencse
    5 db közepes burgonya
    40 dkg hámozottparadicsom-konzerv
    2 db sárgarépa
    1 db vöröshagyma
    4 gerezd fokhagyma
    olívaolaj
    1 dl víz
    1 teáskanál füstölt paprika
    0.5 teáskanál római kömény
    0.5 teáskanál Cayenne-bors (ízlés szerint)
    só
    bors

Elkészítés:
Aprítsd fel a vöröshagymát, a fokhagymát, a burgonyát és a sárgarépát. Olívaolajon dinszteld üvegesre a vöröshagymát, majd add hozzá a fokhagymát, a felkockázott burgonyát, répát, végül a lencsét. Szórd meg a fűszerekkel, kevergesd össze picit, majd az apróra vágott hámozott paradicsomot és a kevés vizet is öntsd az edénybe, így főzd össze őket lefedve, alacsony lángon. Ha a zöldségek megpuhultak, és az ízek összeértek, már tálalhatod is a melengető egytálételt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések