Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Tepsis zöldségek húsgombóccal


A zöldséges húsgombócok titka a sűrű szósz, amely összefogja ezt a fejedelmi egytálételt.

Az együtt sült húsokból és zöldségekből általában valami fejedelmi fogás szokott kikerekedni. Ebben az egytálételben most a húsgombócok mellé koktélparadicsom és cukkini került a tálba, és az egészet intenzív ízű mártás fogja össze. A szószba marhahúsalaplé kerül, amelyekből mindig érdemes néhány adagot tartani a fagyasztóban.

Hozzávalók 4 személyre

    25 dkg koktélparadicsom
    1 nagy cukkini

A húsgombócokhoz:
    45 dkg darált hús
    2 gerezd fokhagyma
    2 teáskanál friss petrezselyem
    1 tojás
    1 evőkanál zsemlemorzsa
    1 evőkanál ketchup
    1 teáskanál mustár
    1 teáskanál Worcestershire-szósz
    1 kávéskanál só
    0.5 hagyma
    0.5 kávéskanál bors
    olívaolaj a sütéshez

A mártáshoz:
    4.5 dl marhahúsleves
    2 evőkanál kukoricakeményítő
    1.5 teáskanál Worcestershire-szósz
    1 hagyma
    1 evőkanál vaj
    1 teáskanál vöröshagymapor
    1 kávéskanál fokhagymapor

Elkészítés:

A húsgombócokhoz a darált húst keverd el az apróra vágott hagymával, a zúzott fokhagymával és a többi hozzávalóval. Formázz belőle gombócokat, és pihentesd a hűtőben negyedórát.

Közben a cukkinit és a paradicsomot szeleteld fel, és egyengesd el egy tepsiben. A szószhoz való hagymát vágd egy centi vastag cikkekre.

Egy serpenyőben hevíts olajat, és pirítsd rajta körbe a húsgombócokat. Több adagban süsd őket, egyszerre csak annyit, amennyi kényelmesen elfér a serpenyőben. Nem kell őket teljesen átsütni. A megpirított gombócokat pakold a tepsibe a zöldségek mellé.

Ugyanabban a serpenyőben olvaszd fel a vajat, és pirítsd meg rajta a hagymát. Öntsd fel a húslevessel, és keverd bele a vöröshagymaport, a fokhagymaport és a Worcestershire-szószt. A keményítőt keverd el fél deci vízzel, és öntsd a forrásban lévő szószhoz. Keverd csomómentesre, majd az egészet öntsd rá a tepsiben lévő zöldségekre és húsgombócokra. Alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe 20 percre.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések