Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Svéd sárgaborsóleves


A sűrű svéd sárgaborsóleves különlegessége, hogy a fazékban sertéshús is fő.

A svéd sárgaborsólevesnek nincs egységes receptje: az étel lényege az, hogy a száraz hüvelyes mellett valamilyen hús is fő a fazékban. Ez lehet bacon, sonka, vagy mint ebben a változatban, sertéskaraj. A borsót előző este alaposan öblítsd át folyó víz alatt, majd áztasd be egy éjszakára. Így bő egy óra alatt megfő.

Hozzávalók 4 személyre
    50 dkg sárgaborsó
    30 dkg sertéskaraj
    3 cm gyömbér
    2 l alaplé
    1 hagyma
    1 teáskanál majoránna
    1 teáskanál kakukkfű
    só
    bors
    olaj

Elkészítés:
A sárgaborsót előző este öblítsd át, és áztasd be. Másnap szűrd le, és most még egyszer át.

Másnap a sertéskarajt vágd nagyobb darabokra. Szórd meg sóval és borssal, és tedd félre egy órára.

A hagymát kevés olajon párold üvegesre. Reszeld bele a gyömbért, kevergesd fél percig, majd add hozzá a sárgaborsót és a fűszeres karajszeleteket. Öntsd fel alaplével, szórd meg sóval, borssal, majorannával és kakukkfűvel. Forrald fel, majd vedd a lángot kicsire, és lefedve gyöngyöztesd 70-80 percig. A közben keletkező habot szedd le. Amikor a borsó teljesen szétfőtt, a hús pedig megpuhult, tálalhatod.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések