A házi édes paprikakrém elkészítése nem is lehetne egyszerűbb: csak daráld le a zöldséget, sózd meg, és készen is van. Az itt megadott arányokat nyugodtan kétszerezheted-háromszorozhatod, ha nagyobb adagban tennél el belőle. Jól jön magyaros ételekbe, pörköltekbe, vagy kenyérre kenve.
Hozzávalók 6 adaghoz
1 kg édes kápia vagy pritaminpaprika
20 dkg só
1 evőkanál olaj + kevés a tetejére
Elkészítés:
A paprikát mosd meg, csumázd ki, és darabold fel. Ha hibás részeket találsz rajta, vágd ki, majd daráld le, vagy tedd aprítógépbe, így pépesítsd. Ezután keverd össze a sóval és egy kevés olajjal. Töltsd előkészített, steril befőttesüvegekbe. Mindegyik adag tetejére csorgass még egy kis olajat, majd zárd erősen le. Mehetnek is a kamra polcára.
Hozzávalók 6 adaghoz
1 kg édes kápia vagy pritaminpaprika
20 dkg só
1 evőkanál olaj + kevés a tetejére
Elkészítés:
A paprikát mosd meg, csumázd ki, és darabold fel. Ha hibás részeket találsz rajta, vágd ki, majd daráld le, vagy tedd aprítógépbe, így pépesítsd. Ezután keverd össze a sóval és egy kevés olajjal. Töltsd előkészített, steril befőttesüvegekbe. Mindegyik adag tetejére csorgass még egy kis olajat, majd zárd erősen le. Mehetnek is a kamra polcára.
0 Megjegyzések