Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Piskótatekercs zabpehelylisztből


Piskótatekercs zabpehelylisztből is készülhet, és könnyen gluténmentessé is varázsolhatod.

A piskótatekercs sokféle alkalommal bevethető, változatosan elkészíthető, házias édesség. Most egy olyan változatot mutatunk, amely rostban gazdag zabpehelylisztből készül, a tölteléke pedig habos, mascarponés krém. Bár a zabpehely elvileg alapból gluténmentes, a hagyományos eljárás során feldolgozva keresztszennyeződés előfordulhat nála, ezért ha komoly diétát követsz, válaszd a gluténmentes változatot, amelybe biztos, hogy semmi liszt nem került.

Hozzávalók 1 darabhoz
A tésztához:
    7 evőkanál zabpehelyliszt
    6 evőkanál cukor
    6 tojás
    3 evőkanál víz

A krémhez:
    3 evőkanál cukor
    2 dl hideg habtejszín
    2 evőkanál mascarpone
    2 teáskanál vaníliaaroma

Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, a fehérjét verd kemény habbá. Adagold bele először kanalanként a vizet, utána a cukrot, majd egyenként a tojássárgákat. Keverd ezekkel is jól ki. Végül szintén kanalanként forgasd hozzá a zabpehelylisztet, de ekkor már ne robotgépet, csak fakanalat használj. Egyengesd el a masszát egy sütőpapírral kibélelt nagy tepsiben, és 160 fokon nagyjából 20 perc alatt süsd készre. Ha a beleszúrt tűre nem ragad rá a tészta, vedd ki, a papír segítségével tekerd fel, csomagold konyharuhába, és hagyd kihűlni.

Közben készítsd el a krémet. Ehhez a jó behűtött tejszínből verj habot, majd add hozzá a cukrot, és keverd addig, amíg elolvad. Jöhet bele a mascarpone és a vaníliaaroma, ezekkel keverd ki. A piskótát tekerd le, kend meg a krémmel, és csavard újra fel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések