A párizsi szelet abban különbözik a hagyományos rántott hústól, hogy nem kerül rá zsemlemorzsa, hanem liszt-tojás-liszt sorrendben történik a panírozása. Az ezzel járó pepecselés és mosogatás sokkal kevesebb lesz, ha a hozzávalókat egy dobozban kevered össze, és így mártod meg benne a húsokat. Ebben a receptben csirkével dolgozunk, de sertéskarajból is készítheted.
Hozzávalók 4 személyre
60 dkg csirkemellfilé
5 evőkanál liszt
3 tojás
1 kávéskanál fokhagymapor
só
bors
bő olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csirkemellet vágd tenyérnyi szeletekre, és szórd meg mindkét oldalukat sóval és borssal. Egy dobozban vagy mélyebb edényben keverd össze a felvert tojásokat a liszttel és a fokhagymaporral. Ha nem áll össze, óvatosan kevés vizet adhatsz hozzá, de jó sűrű masszát kell kapnod.
Egy serpenyőben hevíts annyi olajat, amennyi a húsokat ellepi. Amikor felhevült, mártsd meg a szeleteket a tésztában, és oldalanként négy-öt perc alatt süsd őket pirosra.
Hozzávalók 4 személyre
60 dkg csirkemellfilé
5 evőkanál liszt
3 tojás
1 kávéskanál fokhagymapor
só
bors
bő olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csirkemellet vágd tenyérnyi szeletekre, és szórd meg mindkét oldalukat sóval és borssal. Egy dobozban vagy mélyebb edényben keverd össze a felvert tojásokat a liszttel és a fokhagymaporral. Ha nem áll össze, óvatosan kevés vizet adhatsz hozzá, de jó sűrű masszát kell kapnod.
Egy serpenyőben hevíts annyi olajat, amennyi a húsokat ellepi. Amikor felhevült, mártsd meg a szeleteket a tésztában, és oldalanként négy-öt perc alatt süsd őket pirosra.
0 Megjegyzések