Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Párizsi szelet egyszerűen


Ezzel a pofonegyszerű módszerrel sokkal egyszerűbben készítheted el a párizsi szeletet.

A párizsi szelet abban különbözik a hagyományos rántott hústól, hogy nem kerül rá zsemlemorzsa, hanem liszt-tojás-liszt sorrendben történik a panírozása. Az ezzel járó pepecselés és mosogatás sokkal kevesebb lesz, ha a hozzávalókat egy dobozban kevered össze, és így mártod meg benne a húsokat. Ebben a receptben csirkével dolgozunk, de sertéskarajból is készítheted.

Hozzávalók 4 személyre
    60 dkg csirkemellfilé
    5 evőkanál liszt
    3 tojás
    1 kávéskanál fokhagymapor
    só
    bors
    bő olaj a sütéshez

Elkészítés:
A csirkemellet vágd tenyérnyi szeletekre, és szórd meg mindkét oldalukat sóval és borssal. Egy dobozban vagy mélyebb edényben keverd össze a felvert tojásokat a liszttel és a fokhagymaporral. Ha nem áll össze, óvatosan kevés vizet adhatsz hozzá, de jó sűrű masszát kell kapnod.

Egy serpenyőben hevíts annyi olajat, amennyi a húsokat ellepi. Amikor felhevült, mártsd meg a szeleteket a tésztában, és oldalanként négy-öt perc alatt süsd őket pirosra.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések