Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Padlizsános bruschetta aszalt paradicsommal


Ha egy ízekben gazdag és tartalmas hétvégi reggelire vágysz, akkor ez a padlizsános-aszalt paradicsomos bruschetta lesz a tökéletes választás!


A klasszikus paradicsomosnál talán csak ez a padlizsános-aszalt paradicsomos bruschetta jobb: tele van ízekkel, és elkészíteni is egyszerű. A munka legnagyobb részét a padlizsán sütése teszi ki, de mivel a sütőben készül, így leginkább csak az előkészítéssel és a tálalással lesz dolgod.

Hozzávalók:

    1 közepes padlizsán
    fél tk. só
    4 ek. olívaolaj
    4 gerezd fokhagyma lezúzva
    2 ek. balzsamecet
    fél tk. bors
    4 nagy szelet kenyér (tetszés szerint)
    5 dkg fokhagymás olajban pácolt aszalt paradicsom
    1 csokor friss bazsalikom apróra vágva

Elkészítés:

A padlizsánt mossuk meg, vágjuk le a szárát, és szeleteljük 8 egyforma szeletre. Sózzuk le, és fél órára tegyük félre. Pihentetés után egy papírtörlővel nyomkodjuk ki belőlük a folyadékot, és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.

Egy kisebb tálkában keverjük össze az olívaolajat, a fokhagymát, a balzsamecetet és a borsot, és kanalazzuk a padlizsánokra. Tegyük őket 180 fokra előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük aranybarnára.

Közben a kenyérszeleteket pirítsuk meg, majd pakoljuk rájuk az elkészült padlizsánokat az aszalt paradicsommal együtt, szórjuk meg friss bazsalikommal, és már fogyaszthatjuk is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések