Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Kuszkusz vörös áfonyával és almával


A kuszkusz zseniális köret, hiszen egészséges és gyorsan elkészíthető. Ha valami extrára vágysz, dobd fel vörösáfonyával és almával!


Ha nem tudod, hogyan lehetne a kuszkuszt feldobni, próbáld ki ezt az izraeli ihletésű almás, vörös áfonyás salátát, ami az édes vinaigrette szósztól lesz igazán különleges.

Hozzávalók 4 adag

Kuszkuszhoz
    45 dkg kuszkusz
    1 l csirkealaplé
    1 alma felkockázva
    22.5 dkg szárított vörös áfonya
    11 dkg pirított szeletelt mandula
    0.5 csokor petrezselyemzöld
    2 evőkanál olívaolaj
    1 kávéskanál rozmaring
    1 kávéskanál kakukkfű

Mártáshoz
    0.6 dl almaecet
    2 evőkanál juharszirup vagy méz
    0.5 dl olívaolaj
    só
    bors

Elkészítés:

Serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat. Add hozzá a kuszkuszt, majd időnként megkeverve főzd körülbelül 3-5 percig, amíg enyhén megbarnul. Add hozzá az egy liter csirkealaplevet (ez lehet leveskockából is), és forrald fel. Párold tíz percig, amíg a folyadék elpárolog. Tedd át a párolt kuszkuszt egy nagy tálba, hagyd hűlni, majd add hozzá a petrezselymet, rozmaringot, kakukkfüvet, almát, aszalt áfonyát és mandulát.

A vinaigrette mártáshoz az ecetet, a juharszirupot vagy mézet, sót, borsot egy kis tálban keverd össze, majd add hozzá az olívaolajat. Az így készült szósz add a kuszkuszhoz, majd jól keverd el.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések