A kuszkusz zseniális köret, hiszen egészséges és gyorsan elkészíthető. Ha valami extrára vágysz, dobd fel vörösáfonyával és almával!
Ha nem tudod, hogyan lehetne a kuszkuszt feldobni, próbáld ki ezt az izraeli ihletésű almás, vörös áfonyás salátát, ami az édes vinaigrette szósztól lesz igazán különleges.
Hozzávalók 4 adag
Kuszkuszhoz
45 dkg kuszkusz
1 l csirkealaplé
1 alma felkockázva
22.5 dkg szárított vörös áfonya
11 dkg pirított szeletelt mandula
0.5 csokor petrezselyemzöld
2 evőkanál olívaolaj
1 kávéskanál rozmaring
1 kávéskanál kakukkfű
Mártáshoz
0.6 dl almaecet
2 evőkanál juharszirup vagy méz
0.5 dl olívaolaj
só
bors
Elkészítés:
Serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat. Add hozzá a kuszkuszt, majd időnként megkeverve főzd körülbelül 3-5 percig, amíg enyhén megbarnul. Add hozzá az egy liter csirkealaplevet (ez lehet leveskockából is), és forrald fel. Párold tíz percig, amíg a folyadék elpárolog. Tedd át a párolt kuszkuszt egy nagy tálba, hagyd hűlni, majd add hozzá a petrezselymet, rozmaringot, kakukkfüvet, almát, aszalt áfonyát és mandulát.
A vinaigrette mártáshoz az ecetet, a juharszirupot vagy mézet, sót, borsot egy kis tálban keverd össze, majd add hozzá az olívaolajat. Az így készült szósz add a kuszkuszhoz, majd jól keverd el.
0 Megjegyzések