Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.



Diós-almás muffin


A diós-almás muffinok már az őszre hangolnak. Készítsd őket kicsit egészségesebben, teljes kiőrlésű lisztből!


Az őszies hangulatú diós-almás muffinok nagyon finomak lesznek akkor is, ha a hagyományos mellett teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztet is teszel a tésztájukba. Önmagában is nagyon finom, de ha nem diétázol, érdemes krémsajtos cukormázzal megkoronázni.

Hozzávalók 12 darabhoz

A muffinokhoz:
    15 dkg cukor
    10 dkg finomliszt
    10 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
    10 dkg olvasztott vaj
    10 dkg dió
    3 tojás
    1 alma
    1 sárgarépa
    1 csomag sütőpor
    1 teáskanál fahéj
    1 csipet só

A krémsajtos cukormázhoz:
    35 dkg porcukor
    25 dkg krémsajt
    12 dkg vaj
    1 csomag vaníliás cukor
    1 csipet só

Elkészítés:

A kétféle lisztet keverd össze a cukorral, az apróra vágott dióval, a sütőporral és a sóval. Reszeld hozzá a megtisztított almát és répát, üsd bele a tojásokat. A vajat olvaszd fel, és csorgasd a tésztához. Keverd csomómentesre, és oszd el az előkészített muffintepsi mélyedéseiben. 180 fokos sütőben 25 perc alatt süsd készre.

Amíg hűl, állítsd össze a díszítést. A krémsajtot robotgép segítségével keverd habosra a puha vajjal. Add hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, egy csipet sót, és ezekkel is keverd ki. Ha sűrűbbre szeretnéd, még egy-két kanál cukrot tehetsz hozzá. Töltsd habzsákba, és ezzel díszítsd a kihűlt muffinok tetejét.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések