A diós-almás muffinok már az őszre hangolnak. Készítsd őket kicsit egészségesebben, teljes kiőrlésű lisztből!
Az őszies hangulatú diós-almás muffinok nagyon finomak lesznek akkor is, ha a hagyományos mellett teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztet is teszel a tésztájukba. Önmagában is nagyon finom, de ha nem diétázol, érdemes krémsajtos cukormázzal megkoronázni.
Hozzávalók 12 darabhoz
A muffinokhoz:
15 dkg cukor
10 dkg finomliszt
10 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
10 dkg olvasztott vaj
10 dkg dió
3 tojás
1 alma
1 sárgarépa
1 csomag sütőpor
1 teáskanál fahéj
1 csipet só
A krémsajtos cukormázhoz:
35 dkg porcukor
25 dkg krémsajt
12 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
Elkészítés:
A kétféle lisztet keverd össze a cukorral, az apróra vágott dióval, a sütőporral és a sóval. Reszeld hozzá a megtisztított almát és répát, üsd bele a tojásokat. A vajat olvaszd fel, és csorgasd a tésztához. Keverd csomómentesre, és oszd el az előkészített muffintepsi mélyedéseiben. 180 fokos sütőben 25 perc alatt süsd készre.
Amíg hűl, állítsd össze a díszítést. A krémsajtot robotgép segítségével keverd habosra a puha vajjal. Add hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, egy csipet sót, és ezekkel is keverd ki. Ha sűrűbbre szeretnéd, még egy-két kanál cukrot tehetsz hozzá. Töltsd habzsákba, és ezzel díszítsd a kihűlt muffinok tetejét.
0 Megjegyzések