Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Mézes-fokhagymás karaj


Nagyon jól megy a sertéskarajhoz a mézes-fokhagymás ízesítés: mutatjuk az egyik legfinomabb receptet.

Ez a puha, omlós mézes-fokhagymás karaj serpenyőben sül puhára, a lelkét pedig a pikáns szósz adja. Legjobb, ha olyan serpenyőben kezded a pirítását, amelyet utána a sütőbe is be tudsz tenni. Tálald salátával vagy grillezett zöldségekkel!

Hozzávalók 4 személyre

    6 gerezd fokhagyma
    4 szelet sertéskaraj
    2.5 dkg vaj
    2 evőkanál olívaolaj
    2 evőkanál almaecet
    1 teáskanál fokhagymapor
    0.5 dl méz
    0.5 dl alaplé
    só
    bors

Elkészítés:

A sertéskarajt klopfold ki, és szórd meg mindkét oldalát sóval, borssal és fokhagymaporral. Egy serpenyőben hevíts olajat, és oldalanként 4-5 perc alatt süsd pirosra a szeletek mindkét oldalát. A megpirult hússzeleteket tedd félre.

Ugyanabban a serpenyőben olvaszd fel a vajat. Ha a serpenyő alján maradtak pirult húsrészek, azokat kapard fel, és fél perc alatt süsd meg benne közepes lángon a felaprított fokhagymát. Add hozzá a mézet, az alaplevet és az almaecetet. 3-4 perc alatt süsd az egész mártást sűrűre. Tedd vissza bele a hússzeleteket, locsold rá a szószt, hogy befedje, és told 200 fokos sütőbe néhány percre, amíg a szeletek széle megpirul.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések