A liszt nélkül készülő krumplis palacsinta néhány egyszerű hozzávalóból készül, és sokféle étel mellé finom.
Ennek az egyszerű és olcsó krumplis palacsintának a különlegessége, hogy még liszt sem kell hozzá. Pár szem krumpli, tojás és néhány hétköznapi fűszer: ennyi elég is a mennyei ropogtatnivalóhoz. Fontos, hogy a reszelt krumplit ne hagyd sokáig állni a levegőn, mert elég hamar megfeketedik: amint összeállítottad a masszát, már süsd is ki.
Hozzávalók 4 személyre
4 krumpli (kb. 50 dkg)
2 tojássárgája
1 csipet szerecsendió
só
frissen őrölt bors
kevés olaj a sütéshez
Elkészítés:
A krumplit pucold meg, és reszeld egy tiszta konyharuhára. Nyomd jól össze, hogy a lehető legtöbb nedvességet ki tudd préselni belőle, majd tedd egy tálba. Add hozzá a tojások sárgáját, és ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval. Vegyítsd jól el. Egy serpenyőben hevíts kevés olajat. Evőkanállal adagolj halmokat az olajba, lapogasd le őket, és oldalanként néhány perc alatt süsd ropogósra.
0 Megjegyzések