Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Krumplis palacsinta liszt nélkül


A liszt nélkül készülő krumplis palacsinta néhány egyszerű hozzávalóból készül, és sokféle étel mellé finom. 

Ennek az egyszerű és olcsó krumplis palacsintának a különlegessége, hogy még liszt sem kell hozzá. Pár szem krumpli, tojás és néhány hétköznapi fűszer: ennyi elég is a mennyei ropogtatnivalóhoz. Fontos, hogy a reszelt krumplit ne hagyd sokáig állni a levegőn, mert elég hamar megfeketedik: amint összeállítottad a masszát, már süsd is ki.

Hozzávalók 4 személyre

    4 krumpli (kb. 50 dkg)
    2 tojássárgája
    1 csipet szerecsendió
    só
    frissen őrölt bors
    kevés olaj a sütéshez

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, és reszeld egy tiszta konyharuhára. Nyomd jól össze, hogy a lehető legtöbb nedvességet ki tudd préselni belőle, majd tedd egy tálba. Add hozzá a tojások sárgáját, és ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval. Vegyítsd jól el. Egy serpenyőben hevíts kevés olajat. Evőkanállal adagolj halmokat az olajba, lapogasd le őket, és oldalanként néhány perc alatt süsd ropogósra.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések