A joghurtos bundába mártott cukkini könnyen elkészíthető húsmentes ebéd.
Gondolnád, hányféleképpen bundázhatsz zöldségeket? A joghurtos bundába mártott cukkini könnyen elkészül, és üdítő változatosságot csempészhetsz vele a konyhádba. A cukkini nem véletlenül annyira népszerű: kalóriaszegény, semleges íze miatt számtalan módon készíthető el, és nem is különösebben kerül sokba.
Hozzávalók 4 személyre
60 dkg cukkini
30 dkg görög joghurt
5 evőkanál liszt
2 tojás
2 teáskanál fokhagymapor
só
bors
olaj a sütéshez
ásványvíz (szükség szerint)
Elkészítés:
A cukkinit vágd ujjnyi vastag karikákra. A bundához a joghurtot keverd simára a liszttel és a tojással, és ízesítsd sóval, borssal, fokhagymaporral. Ha túl sűrűnek találod, óvatosan kevés ásványvízzel hígítsd. A cukkinikorongokat tedd ebbe a bundába, és pihentesd a hűtőben fél órát.
Egy serpenyőben forrósíts bő olajat. A bundázott cukkiniket tedd bele az olajba, és oldalanként két-három perc alatt süsd őket pirosra. A kisült darabokat szedd papírtörlőre, és itasd fel róluk a felesleges zsiradékot.
0 Megjegyzések