Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Cukkini joghurtos bundába mártva


A joghurtos bundába mártott cukkini könnyen elkészíthető húsmentes ebéd.

Gondolnád, hányféleképpen bundázhatsz zöldségeket? A joghurtos bundába mártott cukkini könnyen elkészül, és üdítő változatosságot csempészhetsz vele a konyhádba. A cukkini nem véletlenül annyira népszerű: kalóriaszegény, semleges íze miatt számtalan módon készíthető el, és nem is különösebben kerül sokba.

Hozzávalók 4 személyre

    60 dkg cukkini
    30 dkg görög joghurt
    5 evőkanál liszt
    2 tojás
    2 teáskanál fokhagymapor
    só
    bors
    olaj a sütéshez
    ásványvíz (szükség szerint)

Elkészítés:

A cukkinit vágd ujjnyi vastag karikákra. A bundához a joghurtot keverd simára a liszttel és a tojással, és ízesítsd sóval, borssal, fokhagymaporral. Ha túl sűrűnek találod, óvatosan kevés ásványvízzel hígítsd. A cukkinikorongokat tedd ebbe a bundába, és pihentesd a hűtőben fél órát.

Egy serpenyőben forrósíts bő olajat. A bundázott cukkiniket tedd bele az olajba, és oldalanként két-három perc alatt süsd őket pirosra. A kisült darabokat szedd papírtörlőre, és itasd fel róluk a felesleges zsiradékot.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések