Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Bukta gesztenyés, meggyes töltelékkel


Pihe-puha bukta gesztenyés, meggyes töltelékkel: egy leves után ebédre is tökéletes 

A bukta sok családban akár ebédre, főfogásként is az asztalra kerülhet valamilyen tartalmas leves után. A puha kelt tésztából készült sütit legtöbbször lekvárral vagy túróval töltik meg, de érdemes néha kísérletezni is vele: gesztenyés-meggyes töltelékkel is páratlan élmény. A mirelit gesztenyemasszát hűtőben vagy szobahőmérsékleten olvaszd fel, ne tedd a mikróba.

Hozzávalók 16 darabhoz

A tésztához:
    60 dkg liszt
    6 dkg olvasztott vaj
    3 dl tej
    3 evőkanál cukor
    2.5 dkg élesztő
    1 tojás
    1 csipet só

A töltelékhez:
    20 dkg gesztenyemassza
    5 dkg meggy
    2 evőkanál rum

A tetejére:
    1 tojás a kenéshez

Elkészítés:

A vajat olvaszd fel, és hagyd langyosra hűlni. Az élesztőt futtasd fel egy evőkanál cukorral elkevert langyos tejben. A lisztet szitáld át, sózd meg. Add hozzá a maradék cukrot, a tojást, a felfuttatott élesztőt, és kezdd el összedolgozni. Amikor már jól összeállt, csorgasd hozzá a vajat, és dagassz belőle hólyagos tésztát. Letakarva keleszd a duplájára egy óra alatt.

A gesztenyemasszát keverd el a rummal és a kimagozott meggyel.

A megkelt tésztát borítsd lisztezett deszkára. Nyújtsd ki, és vágj belőle egyforma négyzeteket. Mindegyik közepére helyezz egy-egy adag tölteléket, tekerd fel őket, és helyezd el egymás mellett egy tepsiben. Takard le újra, és keleszd további fél órát a darabokat. A második kelesztés végén kend meg a tetejüket felvert tojással, és told 180 fokos sütőbe 30 percre, amíg szép színük lesz. Sütés közben a darabok még nagyobbra nőnek, valószínűleg össze is sülnek, de ez nem baj. Ha kész, vedd ki a sütőből, várd meg, amíg kihűl, és csak utána fogyaszd.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések