Tökéletes sült csirkecombot készíthetsz hagymával körülvéve, főleg, ha kisütés előtt petrezselymes pácban hagyod pihenni a húst. A friss, illatos zöldfűszer nemcsak a leveseket és főzelékeket, hanem a sült húst is feldobja, ráadásul mindenhol kapható és olcsó. A sült csirkecomb egyik nagy előnye az is, hogy szinte nincs is vele munka: fűszerezés után már csak pihennie kell, és mehet is a sütőbe.
2 gerezd fokhagyma
1 citrom
1 nagy hagyma
1 dl száraz fehérbor
1 dl olívaolaj
1 csokor petrezselyem
só
frissen őrölt bors
A pácolási idő végén vedd ki a combokat a fűszeres léből, és sorakoztasd fel egy tepsiben. A hagymát cikkezd fel, és tedd a csirke mellé. Kanalazd rá a maradék pácot, öntsd fel a borral, és szórd meg a maradék aprított petrezselyemmel. Alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe egy órára. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a hús megpiruljon.
Hozzávalók 4 személyre
4 csirkealsócomb2 gerezd fokhagyma
1 citrom
1 nagy hagyma
1 dl száraz fehérbor
1 dl olívaolaj
1 csokor petrezselyem
só
frissen őrölt bors
Elkészítés:
A csirkecombot szórd meg sóval. Az olívaolajat keverd el a citrom levével, a felszeletelt fokhagymával, fél csokor felaprított petrezselyemmel és a borssal. Forgasd meg a húst ebben a pácban, és pihentesd a hűtőben egy-két órát.A pácolási idő végén vedd ki a combokat a fűszeres léből, és sorakoztasd fel egy tepsiben. A hagymát cikkezd fel, és tedd a csirke mellé. Kanalazd rá a maradék pácot, öntsd fel a borral, és szórd meg a maradék aprított petrezselyemmel. Alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe egy órára. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a hús megpiruljon.
0 Megjegyzések