A nutellás kevert süti minimális munkával, kenyérformában sül.
Ha te is imádod a Nutellát, sütibe sütve is odáig leszel érte. Ehhez az egyszerű kevert finomsághoz semmi különleges hozzávalóra nem lesz szükséged, és az összeállítása is gyerekjáték. Akkor lesz igazán szép, ha a Nutellát habzsákból nyomod a tetejére, de ha ezzel nehezen boldogulsz, nyugodtan halmozd csak rá egyszerűen kanállal.
Hozzávalók 1 darabhoz
15 dkg porcukor
12 dkg liszt
7.5 dkg Nutella
6 dkg olvasztott vaj
3 tojás
3 evőkanál tej
2 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só
Elkészítés:
A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a sütőport és a sót. A tojásokat egy másik tálban keverd robotgéppel habosra, add hozzá több adagban a porcukrot és a vaníliás cukrot, ezzel is keverd jól ki, hogy a térfogata megnőjön, a színe pedig halványabb legyen. Csorgasd bele az olvasztott vajat, majd forgasd össze a tejjel felváltva a liszttel.
A masszát egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt kenyérformában, és habzsák segítségével nyomd vékony sugárban a tetejére a Nutellát. Késsel vagy tűvel formázd meg a tetejét, mint a márványos sütinek, és told 180 fokos sütőbe 30-35 percre, amíg a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta.
0 Megjegyzések