Készítsd el most a hagyományos lecsót kicsit másképp, tökkel együtt főzve!
Padlizsánnal, cukkinival sokan főznek lecsót: itt az ideje, hogy a tök is szerepet kapjon a kedvenc nyári fogásunkban. Az elég semleges ízű nyári zöldség megosztó étel, mivel sokan nem tudják másképp elképzelni, mint kapros főzelék formájában, azt pedig vagy nagyon szereti valaki, vagy rá sem tud nézni. Pedig a tökben jóval több rejlik: többek között töltve vagy levesnek is nagyon finom lesz.
Hozzávalók
1 kg paprika
50 dkg paradicsom
2 pár virsli
2 evőkanál sertészsír
1 tök
1 nagy hagyma
1 evőkanál pirospaprika
1 hegyes erős paprika
só
bors
Elkészítés:
A zöldségeket készítsd elő: a paprikát csumázd ki és szeleteld fel, a paradicsomot vágd kockákra. A tököt hámozd meg, a magjait kanalazd ki, a zöldséget darabold fel. A hagymát vágd apróra, és olvasztott sertészsíron párold üvegesre. Amikor már puha, húzd le a tűzről, és keverd hozzá a pirospaprikát.
Várj egy percet, hogy a hagyma beszívja az ízét, majd keverd bele a tököt, a paprikát és a paradicsomot. Ha csípősen szereted, egy hegyes, erős paprikát is karikázz bele. Tedd vissza a tűzre, szórd meg sóval és borssal, és lefedve, kis lángon nagyjából egy óra alatt főzd össze. Ezalatt puhára fő, és épp elég levet is ereszt. Az utolsó öt percben add hozzá a felkarikázott virslit. Tálald friss kenyérrel.
0 Megjegyzések