Az argentin rántott hús bundázása kicsit eltér attól, mint amit mi megszoktunk, de pont ettől lesz különleges.
Az argentin rántott hús nemcsak azért különlegesen finom, mert a tetejére sonka, sajt és paradicsom olvad, hanem azért is, mert egészen más elven kell bundázni, mint amit mi megszoktunk. A hússzeletek egy éjszakát fűszeres, tojásos pácban pihennek, utána forgatják csak meg őket a zsemlemorzsában. Hagyományosan borjúhúsból készítik, de más húsféle is finom lesz ezzel a módszerrel.
Hozzávalók 4 szelethez
10 dkg zsemlemorzsa8 szelet mozzarella
4-8 szelet sonka
4 szelet borjúfelsál vagy sertéskaraj
4 evőkanál passzírozott paradicsom
3 tojás
2 gerezd fokhagyma
1 nagy paradicsom
1 kávéskanál őrölt kömény
só
bors
bő olaj a sütéshez
oregánó a szóráshoz
Elkészítés:
A húst klopfold ki egész vékonyra, és szórd meg mindkét oldalát sóval. A tojásokat egy nagyobb tálban, villával verd fel. Add hozzá a zúzott fokhagymát, az őrölt köményt és a borsot, fektesd bele a hússzeleteket, és letakarva pihentesd a hűtőben egy éjszakát.Másnap egy serpenyőben hevíts annyi olajat, hogy a hússzeleteket ellepje. A szeleteket szedd ki a tojásból, csepegtesd le, forgasd meg zsemlemorzsában, és süsd mindkét oldalukat pirosra. A kisült darabokat sorakoztasd fel egy tepsiben. Kend meg mindegyik tetejét passzírozott paradicsommal, erre jöhet mérettől függően egy-két szelet sonka, két paradicsomkarika és két szelet mozzarella. Ízlés kérdése, hogy a paradicsomot a sajt alá vagy a tetejére rakod-e. Szórd meg szárított oregánóval, és told a tepsit 200 fokos sütőbe 8-10 percre, amíg a sajt megolvad.
0 Megjegyzések