Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Rántott hús argentin recept alapján: sonka és paradicsomkarika is kerül a tetejére


Az argentin rántott hús bundázása kicsit eltér attól, mint amit mi megszoktunk, de pont ettől lesz különleges.


Az argentin rántott hús nemcsak azért különlegesen finom, mert a tetejére sonka, sajt és paradicsom olvad, hanem azért is, mert egészen más elven kell bundázni, mint amit mi megszoktunk. A hússzeletek egy éjszakát fűszeres, tojásos pácban pihennek, utána forgatják csak meg őket a zsemlemorzsában. Hagyományosan borjúhúsból készítik, de más húsféle is finom lesz ezzel a módszerrel.

Hozzávalók 4 szelethez

    10 dkg zsemlemorzsa
    8 szelet mozzarella
    4-8 szelet sonka
    4 szelet borjúfelsál vagy sertéskaraj
    4 evőkanál passzírozott paradicsom
    3 tojás
    2 gerezd fokhagyma
    1 nagy paradicsom
    1 kávéskanál őrölt kömény
    só
    bors
    bő olaj a sütéshez
    oregánó a szóráshoz

Elkészítés:

A húst klopfold ki egész vékonyra, és szórd meg mindkét oldalát sóval. A tojásokat egy nagyobb tálban, villával verd fel. Add hozzá a zúzott fokhagymát, az őrölt köményt és a borsot, fektesd bele a hússzeleteket, és letakarva pihentesd a hűtőben egy éjszakát.

Másnap egy serpenyőben hevíts annyi olajat, hogy a hússzeleteket ellepje. A szeleteket szedd ki a tojásból, csepegtesd le, forgasd meg zsemlemorzsában, és süsd mindkét oldalukat pirosra. A kisült darabokat sorakoztasd fel egy tepsiben. Kend meg mindegyik tetejét passzírozott paradicsommal, erre jöhet mérettől függően egy-két szelet sonka, két paradicsomkarika és két szelet mozzarella. Ízlés kérdése, hogy a paradicsomot a sajt alá vagy a tetejére rakod-e. Szórd meg szárított oregánóval, és told a tepsit 200 fokos sütőbe 8-10 percre, amíg a sajt megolvad.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések