A sárgabarackos piskóta vizes-olajos tésztából készül, és szinte elronthatatlanul egyszerű.
Ez az egyszerű vizes-olajos piskótarecept most sárgabarackkal készül, de nyugodtan használhatsz hozzá más gyümölcsöt is: finom lesz meggyel, áfonyával vagy akár szilvával. Ha a tojásfehérjét kemény habbá vered, sütőporra sem lesz szükséged, anélkül is szép magasra nő a tésztája.
Hozzávalók 4 személyre
30 dkg sárgabarack25 dkg cukor
20 dkg liszt
5 tojás
2 dl olaj
1 dl meleg víz
1 csipet só
Elkészítés:
A barackot mosd meg, vágd félbe vagy negyedekre, magozd ki, és tedd félre.A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. A tojássárgákat keverd habosra a cukorral, add hozzá kanalanként a vizet és az olajat. Szitáld bele a lisztet, végül forgasd össze a tojáshabbal. Az így kapott tésztát egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Rakd ki a tetejét a feldarabolt barackkal, és told 180 fokos sütőbe nagyjából fél órára, amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta. Vedd ki a sütőből, hagyd kihűlni, és utána szeleteld.
0 Megjegyzések