Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Egyszerű sárgabarackos piskóta: így nő szép magasra a tészta


A sárgabarackos piskóta vizes-olajos tésztából készül, és szinte elronthatatlanul egyszerű.


Ez az egyszerű vizes-olajos piskótarecept most sárgabarackkal készül, de nyugodtan használhatsz hozzá más gyümölcsöt is: finom lesz meggyel, áfonyával vagy akár szilvával. Ha a tojásfehérjét kemény habbá vered, sütőporra sem lesz szükséged, anélkül is szép magasra nő a tésztája.

Hozzávalók 4 személyre

    30 dkg sárgabarack
    25 dkg cukor
    20 dkg liszt
    5 tojás
    2 dl olaj
    1 dl meleg víz
    1 csipet só

Elkészítés:

A barackot mosd meg, vágd félbe vagy negyedekre, magozd ki, és tedd félre.

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. A tojássárgákat keverd habosra a cukorral, add hozzá kanalanként a vizet és az olajat. Szitáld bele a lisztet, végül forgasd össze a tojáshabbal. Az így kapott tésztát egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Rakd ki a tetejét a feldarabolt barackkal, és told 180 fokos sütőbe nagyjából fél órára, amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta. Vedd ki a sütőből, hagyd kihűlni, és utána szeleteld.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések