Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Olcsó, mégis laktató zöldséges csirkesaláta: egy könnyű ebédként is megállja a helyét


A zöldséges csirkesaláta maradék húsból is tökéletes lesz.

Akár az előző napról maradt csirkemellet is felhasználhatod ehhez a zöldséges salátához, de ugyanolyan finom lesz frissen kisütött húsból is. Nyáron használj hozzá új répát, frissen fejtett zöldborsót. A majonézes saláták elkészítésének egyik titka, hogy miután összeállítottad, hagyd a hűtőben pihenni néhány órát, hogy jól lehűljön.

Hozzávalók 4 személyre

    30 dkg sült csirkemell
    15 dkg kifejtett zöldborsó
    4 szem csemegeuborka
    2 krumpli
    1 sárgarépa
    1 csokor petrezselyem

Az öntethez:
    3 nagy evőkanál tejföl
    1.5 evőkanál majonéz
    1 teáskanál citromlé
    1 kávéskanál mustár
    só
    frissen őrölt bors

Elkészítés:

A zöldségeket készítsd elő: a krumplit hámozd meg és kockázd fel, a répát pucold meg, és vágd szeletekre, a zöldborsót fejtsd ki. Sós vízben főzd őket puhára nagyjából negyedóra alatt. Ha elkészültek, szűrd őket le.

Ha friss csirkét használsz, kockázd fel, szórd meg sóval és borssal, és serpenyőben, kevés olajon süsd fehéredésig. Ha kész sült csirkével dolgozol, csak szeleteld szükség szerint fel. A csemegeuborkát vágd karikákra.

Egy nagy salátástálban keverd össze az öntet hozzávalóit, majd forgasd hozzá a húst és a zöldségeket. Szórd meg apróra vágott, friss petrezselyemmel, és tedd a hűtőbe néhány órára, hogy az ízei összeérjenek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések