A zöldséges csirkesaláta maradék húsból is tökéletes lesz.
Akár az előző napról maradt csirkemellet is felhasználhatod ehhez a zöldséges salátához, de ugyanolyan finom lesz frissen kisütött húsból is. Nyáron használj hozzá új répát, frissen fejtett zöldborsót. A majonézes saláták elkészítésének egyik titka, hogy miután összeállítottad, hagyd a hűtőben pihenni néhány órát, hogy jól lehűljön.
Hozzávalók 4 személyre
30 dkg sült csirkemell
15 dkg kifejtett zöldborsó
4 szem csemegeuborka
2 krumpli
1 sárgarépa
1 csokor petrezselyem
Az öntethez:
3 nagy evőkanál tejföl
1.5 evőkanál majonéz
1 teáskanál citromlé
1 kávéskanál mustár
só
frissen őrölt bors
Elkészítés:
A zöldségeket készítsd elő: a krumplit hámozd meg és kockázd fel, a répát pucold meg, és vágd szeletekre, a zöldborsót fejtsd ki. Sós vízben főzd őket puhára nagyjából negyedóra alatt. Ha elkészültek, szűrd őket le.
Ha friss csirkét használsz, kockázd fel, szórd meg sóval és borssal, és serpenyőben, kevés olajon süsd fehéredésig. Ha kész sült csirkével dolgozol, csak szeleteld szükség szerint fel. A csemegeuborkát vágd karikákra.
Egy nagy salátástálban keverd össze az öntet hozzávalóit, majd forgasd hozzá a húst és a zöldségeket. Szórd meg apróra vágott, friss petrezselyemmel, és tedd a hűtőbe néhány órára, hogy az ízei összeérjenek.
0 Megjegyzések