A cukkini és a csirkemell egy tepsiben sütve remekül egészítik ki egymást.
A cukkinis ételek egész nyáron nagyon népszerűek: most karikázd a zöldséget csirke mellé, szórd meg az egészet sajttal, és így süsd össze! A cukkini és a csirkemell egyaránt könnyen elkészíthető, kalóriaszegény, és mivel semleges az ízük, változatosan fűszerezhetők. Az egyszerű ízeket ropogós bacon varázsolja most izgalmassá.
Hozzávalók 4 személyre
60 dkg csirkemell
10 dkg reszelt sajt
5 szelet bacon
4 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 nagyobb cukkini
1 kávéskanál pirospaprika
0.5 csokor petrezselyem
só
bors
Elkészítés:
A csirkemellet vágd nagyobb szeletekre, és szórd meg sóval és borssal. Az olívaolajat keverd el a zúzott fokhagymával és a pirospaprikával. Kend meg a csirkeszeleteket ezzel a páccal, és pihentesd egy órát a hűtőben.
Közben a bacont kockázd fel, a sajtot reszeld le, a cukkinit vágd karikákra. A pácolási idő végén a csirkét emeld át egy tepsibe. Rakd körbe a cukkinikarikákkal, fedd be reszelt sajttal, és szórd a bacont mellé és a tetejére. Takard le alufóliával, és told 200 fokos sütőbe. Fél óra elteltével vedd le a fóliát a tetejéről, és pirítsd még 10-15 percig. Tálalás előtt szórd meg a tetejét friss petrezselyemmel.
0 Megjegyzések