Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Cukkinis csirkemellropogós baconnel: jóleső fogás a legmelegebb napokra is


A cukkini és a csirkemell egy tepsiben sütve remekül egészítik ki egymást.


A cukkinis ételek egész nyáron nagyon népszerűek: most karikázd a zöldséget csirke mellé, szórd meg az egészet sajttal, és így süsd össze! A cukkini és a csirkemell egyaránt könnyen elkészíthető, kalóriaszegény, és mivel semleges az ízük, változatosan fűszerezhetők. Az egyszerű ízeket ropogós bacon varázsolja most izgalmassá.

Hozzávalók 4 személyre

    60 dkg csirkemell
    10 dkg reszelt sajt
    5 szelet bacon
    4 evőkanál olívaolaj
    2 gerezd fokhagyma
    1 nagyobb cukkini
    1 kávéskanál pirospaprika
    0.5 csokor petrezselyem
    só
    bors

Elkészítés:

A csirkemellet vágd nagyobb szeletekre, és szórd meg sóval és borssal. Az olívaolajat keverd el a zúzott fokhagymával és a pirospaprikával. Kend meg a csirkeszeleteket ezzel a páccal, és pihentesd egy órát a hűtőben.

Közben a bacont kockázd fel, a sajtot reszeld le, a cukkinit vágd karikákra. A pácolási idő végén a csirkét emeld át egy tepsibe. Rakd körbe a cukkinikarikákkal, fedd be reszelt sajttal, és szórd a bacont mellé és a tetejére. Takard le alufóliával, és told 200 fokos sütőbe. Fél óra elteltével vedd le a fóliát a tetejéről, és pirítsd még 10-15 percig. Tálalás előtt szórd meg a tetejét friss petrezselyemmel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések