A serpenyőben sült cukkinikorongokkal minimális munkával varázsolhatsz az asztalra egészséges köretet.
A serpenyőben sült cukkinihoz elég négy hozzávaló, és máris az asztalon lehet a könnyű, nyári köret. A cukkini nem véletlenül annyira népszerű: könnyen kezelhető, semleges ízű növény, így számtalan formában készítheted el. Serpenyőben pirítva akkor lesz a legfinomabb, ha viszonylag sötétre hagyod sülni.
Hozzávalók 4 személyre
2 cukkini
1 evőkanál olívaolaj
só
frissen őrölt bors
Elkészítés:
A cukkinit vágd egy centi vastag szeletekre. Egy serpenyőben hevíts olajat, és amikor már forró, tedd bele a korongokat. Még ne szórd meg őket sóval, hogy levet ne eresszenek: a cél, hogy jó ropogósra piruljanak. A lángot tedd a közepesnél kicsit magasabbra, és nagyjából kétpercenként forgatva süsd a darabok mindkét oldalát egyenletesen pirosra. Körülbelül tíz perc alatt készülnek el, de ez attól is függ, mennyire szeretnéd őket megpirítani. A kisült korongokat szedd tányérra, és ekkor szórd meg őket sóval és frissen őrölt borssal.
0 Megjegyzések