Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Serpenyőben sült, omlós cukkinikorongok: kalóriaszegény köret pillanatok alatt


A serpenyőben sült cukkinikorongokkal minimális munkával varázsolhatsz az asztalra egészséges köretet.


A serpenyőben sült cukkinihoz elég négy hozzávaló, és máris az asztalon lehet a könnyű, nyári köret. A cukkini nem véletlenül annyira népszerű: könnyen kezelhető, semleges ízű növény, így számtalan formában készítheted el. Serpenyőben pirítva akkor lesz a legfinomabb, ha viszonylag sötétre hagyod sülni.

Hozzávalók 4 személyre

    2 cukkini
    1 evőkanál olívaolaj
    só
    frissen őrölt bors

Elkészítés:

A cukkinit vágd egy centi vastag szeletekre. Egy serpenyőben hevíts olajat, és amikor már forró, tedd bele a korongokat. Még ne szórd meg őket sóval, hogy levet ne eresszenek: a cél, hogy jó ropogósra piruljanak. A lángot tedd a közepesnél kicsit magasabbra, és nagyjából kétpercenként forgatva süsd a darabok mindkét oldalát egyenletesen pirosra. Körülbelül tíz perc alatt készülnek el, de ez attól is függ, mennyire szeretnéd őket megpirítani. A kisült korongokat szedd tányérra, és ekkor szórd meg őket sóval és frissen őrölt borssal.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések