Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Filléres, sütőben sült csirkemáj: olyan omlós, hogy szétolvad a szádban


A sokféle fűszerrel ízesített, tepsiben sült csirkemáj nagyon hamar az asztalra kerül.


A tepsiben sült csirkemáj amellett, hogy olcsó és finom, nagyon egészséges is. A máj tele van A-vitaminnal, omega-3 zsírsavakkal és teljes értékű fehérjével, ezért érdemes gyakran főzni belőle. Nagy előny emellett, hogy kalóriát is kevesebbet tartalmaz, mint a sertéskaraj vagy akár a csirkemell.

Hozzávalók 4 személyre

    40 dkg csirkemáj
    1 evőkanál olívaolaj
    1 teáskanál oregánó
    1 teáskanál kakukkfű
    0.5 kávéskanál fokhagymapor
    0.5 kávéskanál vöröshagymapor
    bors
    só

Elkészítés:

A cs/irkemájat szeleteld fel, és tedd egy tálba. Szórd meg oregánóval, kakukkfűvel, fokhagymaporral, vöröshagymaporral és egy kevés borssal, locsold meg olívaolajjal, és a kezeddel dolgozd jól össze. Egy gáztepsit bélelj ki sütőpapírral, oszd el benne a befűszerezett májat, és told 180 fokos sütőbe fél órára. Amikor már puha és omlós, vedd ki a sütőből. Szedd tányérokra, és csak ekkor sózd meg. Frissen tálald.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések