A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Poloska egyik rajongója pezsgőt bontana, ha Orbán Viktort lelőnék

Magyar Péter lelkes támogatója, Láng Balázs és híveik a közösségi oldalukon néhány órával a szlovák miniszterelnök elleni merénylet után már Orbán Viktor esetleges meggyilkolásáról értekeztek. A döbbenetesen aljas kommentek némelyike arról szólt, hogy a magyar kormányfő hasonló sorsot érdemelne, mint Robert Fico.

Döbbenetes kommentek sokasága született néhány óra alatt a szlovák miniszterelnök, Robert Fico ellen elkövetett merényletről közzétett bejegyzések alatt egyes baloldali politikusok, illetve híveik közösségi oldalán. Miközben nem lehetett tudni, hogy a szomszéd állam kormányfője életben marad-e, a magyarországi ellenzéki politikusok posztjai alatt olyan minősíthetetlen szövegek jelentek meg, amelyekben párhuzamot vontak Robert Fico és Orbán Viktor között, és a magyar miniszterelnök elleni hasonló merényletről értekeztek mint lehetséges vagy egyenesen kívánatos eseményről.

Az egyik legsúlyosabb megjegyzéseket tartalmazó oldal Láng Balázsé, aki Magyar Péter lelkes támogatója, és egyébként régi baloldali háttérember. 

Láng Balázs: Mindenki tegye a kezét a szívére: mi az első gondolatotok? Nem, ó nem, hessentsétek el! – (Ő később átírta bejegyzést: Fico állítólag élet és halál között van. Ez mondjuk rémes.)

Ezt követően Láng óvatosabban fogalmazott, de így is tovább provokálta a csoport tagjait: „Szegény Fico, úgy látszik a szlovákoknál hamarabb elszakad a cérna.”


Egy hosszabb kommentben pedig reményét fejezte ki, hogy Fico életben marad és felépül a sérüléseiből, de hozzáfűzte: „A történteket ugyanakkor nem tudom elvonatkoztatni attól a gyűlöletkeltő, megosztó politikától, amiben Fico személyes felelőssége megkerülhetetlen. Intő jel ez mindenkinek, aki egy társadalomban nem a békét, hanem a gyülöletet, az ellenségképzést tekinti rendező elvnek.”

A magyar politikai életre utaló nyilvánvaló párhuzamra ugrottak is a kommentelők, és érkeztek az egyre durvább reakciók.

„Zaleczki Takacs Gyöngyi Perle: Láng Balázs bizony! Csak a #magyarbalga# !!!

Robi Szanto: Ebben az a borzalom, hogy sajnos tudnak politikusok, kimondom a viktor pld ilyen szélsőséges indulatokat kelteni bennem is sok év aljas tevékenységeivel, hogy ha lelőné valaki, nem siratnám, sőt... És bocs, de maguknak köszönhetik, megdolgoztak érte. Teccettek volna rendes, becsületes jóindulatúan politizáló emberek lenni. De nem tetszettek. Sorry…”

Aztán bekapcsolódott a diskurzusba egy Bajusz József néven szereplő személy is, aki nyíltan azon viccelődött, hogy már pezsgőt akart bontani, mert azt hitte, hogy Orbán Viktort lőtték le. „Én meg már azt hittem a csutit viszik, be is raktam a pezsgöt a hütöbe most vehetem ki.”


Magyar Péter azt ígérte, nem lesznek békések június 8-án

Az erőszak politikai közbeszédbe emelése, az ellenfelek fenyegetése nem áll távol Magyar Pétertől sem.

Emlékezhetünk rá, hogy néhány napja egy utcai fórumán azt mondta:

„Ígérem, hogyha ezt folytatják, akkor 2024. június 8-án nem leszünk annyira békések Budapesten a Hősök terén, és ott nem fognak minket megállítani.”

Sőt, még politikusok fölakasztásával is viccelődött: „(…) és 8 darab politikus lóg egy lámpaoszlopon, szerintem egyébként nem is jó a konnotációja, fölakasztani politikusokat a lámpaoszlopra?! De hát ahogy gondolják, nem tudom, tehát úgy látszik, vagy van humorérzékük a srácoknak.”

Magyar sajátos humorérzékéről a Bajusz József nevű, már idézett kommentelő juthat eszünkbe, aki azzal tréfálkozott, hogy majdnem pezsgőt bontott, mert azt hitte, Orbán Viktor ellen követtek el merényletet.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések