A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nagy Márton: A jegybank nem képes az együttműködésre


Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter szerint méltatlan a Magyar Nemzeti Bankhoz az a hangnem, ami az intézményben uralkodik.

„A jegybank nem képes az együttműködésre, hiába kerestük rá a lehetőséget” – nyilatkozta az Indexnek Nagy Márton, aki szerint ennek a felelőssége a jegybank vezetőségét terheli.

Mint ismert, az utóbbi időben egyre több és egyre keményebb kritikát fogalmaz meg a Matolcsy György féle jegybank a kormánnyal szemben. Legutóbb a versenyképességi stratégiával kapcsolatban fogalmaztak meg negatív észrevételeket.

Erre elsőként Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter az ATV Híradónak reagált, akkor azt mondta röviden: nem örülnek a kritikának, és később válaszolnak arra. Most az Indexnek hosszabban is válaszolt a tárcavezető:

„A kormány szerint az önmagában nem probléma, hogy valaki a versenyképességi stratégiát elemzi. Azonban napjainkban már mindenkinek van telefonja, és azt fel lehet emelni” – fogalmazott a témával kapcsolatban Nagy Márton.

Majd kiemelte:

„Ezek szerint a jegybank nem képes az együttműködésre, hiába kerestük erre a lehetőséget. Úgy látjuk, ott olyan viselkedés uralkodik, ami alapvetően arról szól, hogy a Magyar Nemzeti Bank a médiában üzenget. Hét évig szolgáltam a jegybankban az elnök úr mellett, összesen pedig tizennyolcat. Azt gondoljuk, ez a hangnem, ami a napjainkban ott uralkodik, méltatlan az intézményhez. Ennek a felelőssége pedig a jegybank vezetőségét terheli”.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések