A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Több mint másfél évig dolgoztatott ingyen egy debreceni hajléktalant is egy nyírségi férfi


A vádlott évek során több áldozatot is magához költöztetett, majd kényszermunkára kényszerítette őket.


A vádirat szerint a vádlott, aki állatokkal és favágással foglalkozott, 2019 szeptemberében Budapesten ismerte meg első áldozatát. Az illetőt magához költöztette, majd a jószágok gondozására és favágásra kötelezte, de munkájáért nem fizetett neki. A férfit az egyik ingatlanán szállásolta el, ahol még négy másik ember is lakott. A lakásba nem volt bekötve a víz, mosakodni lavórból lehetett, és a WC az udvaron volt – közölte az MTI.

A sértett kétszer is megpróbált megszökni, azonban fogva tartója mindkét alkalommal visszavitte, szökése miatt bántalmazta, míg végül 2022 februárjában sikerül elszöknie.

A vádlott egy másik, Debrecenben élő hajléktalan férfit is magához költöztetett, ő a közeli baromfifeldolgozó üzemben dolgozott, fizetését azonban - az ellátásra és a lakhatásra való hivatkozással - teljes egészében elvette tőle.

A férfi tizenkilenc hónapon át dolgozott a vádlottnak az üzemben, amikor egy barátja segítségével sikerült megszöknie.

A harmadik áldozat szintén egy hajléktalan férfi volt, ő is fizetség nélkül gondozta a vádlott állatait. Az emberkereskedelem és kényszermunka minősített esetével vádolt férfival szemben végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt a főügyészség.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések