A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tojásos nokedli a tökéletes ecetes salátával: filléres vacsora, amit mindenki szeret


Úgy az igazi a tojásos nokedli, ha roppanós ecetes salátával kínálod.


Az ecetes salátával tálalt tojásos nokedli filléres, gyorsan elkészíthető vacsora. Ahhoz, hogy a saláta igazán finom legyen, néhány szabályt tarts észben: alaposan mosd át a leveleket, hogy ne maradjon köztük homokszem, és ne hagyd a lében ázni őket, mert hamar megfonnyadnak. A salátaöntetet mindig közvetlenül tálalás előtt, frissen keverd inkább hozzá.

Hozzávalók 4 személyre

A nokedlihez:
👉 50 dkg liszt
👉 10 tojás (2 a tésztába, 8 a tetejére)
👉 2 dl víz
👉 só
👉 bors
👉 olaj

A salátához:
👉 7 evőkanál cukor
👉 5 evőkanál 10 százalékos ecet
👉 1 l víz
👉 1 fejes saláta

Elkészítés:

A nokedlihez két tojást üss egy tálba. Add hozzá a lisztet, és öntsd fel annyi vízzel, hogy összekeverve galuskatészta-állaga legyen. Szaggasd forró, sós vízbe, és három-négy perc alatt főzd ki. Ha kész, szűrd le. A maradék tojásokat egy tálban villával verd fel. Sózd és borsozd meg. Abban a lábosban, amelyben a nokedli főtt, hevíts kevés olajat, add hozzá a felvert tojást és a nokedlit. Keverd össze, és azonnal zárd el alatta a lángot. A forró tésztán így a tojás pont kellően megszilárdul.

A fejes salátát negyedeld fel úgy, hogy a torzsája egyben tartsa a darabokat. Ne szedd leveleire. Mosd meg alaposan, és tedd egy tálba. Az öntethez egy liter vízben oldd fel a cukrot és az ecetet, és öntsd a salátára. Azonnal tálald.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések