A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tepsis koktélparadicsom fokhagymával sütve: alig munkával készül a mennyei köret


A tepsiben sült koktélparadicsom télen-nyáron bevethető, izgalmas és egészséges köret. 

A tepsiben sült fokhagymás koktélparadicsom jó szolgálatot tesz húsok mellé vagy kenyérrel fogyasztva. Különösen finom, ha a friss kenyérrel a szaftját tunkolod ki. Teheted tészta tetejére is, így villámgyors, húsmentes vacsorát varázsolhatsz az asztalra.

Hozzávalók 4 személyre

    70 dkg koktélparadicsom (piros és sárga vegyesen)
    6 gerezd fokhagyma
    2 evőkanál olívaolaj
    1 evőkanál szárított oregánó
    1 evőkanál friss bazsalikom
    1 evőkanál friss kakukkfű
    só
    bors

Elkészítés:

A paradicsomokat most meg, töröld szárazra, és tedd egy tálba. Felszeletelni nem szükséges őket. Szórd meg oregánóval, sóval és borssal, locsold meg olívaolajjal, és keverd bele a megpucolt, egészben hagyott fokhagymagerezdeket. Egyengesd el egy tepsiben, és told 230 fokos sütőbe 20-25 percre. Amikor megpirult, vedd ki a sütőből, és szórd meg friss zöldfűszerekkel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések