A tepsiben sült koktélparadicsom télen-nyáron bevethető, izgalmas és egészséges köret.
A tepsiben sült fokhagymás koktélparadicsom jó szolgálatot tesz húsok mellé vagy kenyérrel fogyasztva. Különösen finom, ha a friss kenyérrel a szaftját tunkolod ki. Teheted tészta tetejére is, így villámgyors, húsmentes vacsorát varázsolhatsz az asztalra.
Hozzávalók 4 személyre
70 dkg koktélparadicsom (piros és sárga vegyesen)
6 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál szárított oregánó
1 evőkanál friss bazsalikom
1 evőkanál friss kakukkfű
só
bors
Elkészítés:
A paradicsomokat most meg, töröld szárazra, és tedd egy tálba. Felszeletelni nem szükséges őket. Szórd meg oregánóval, sóval és borssal, locsold meg olívaolajjal, és keverd bele a megpucolt, egészben hagyott fokhagymagerezdeket. Egyengesd el egy tepsiben, és told 230 fokos sütőbe 20-25 percre. Amikor megpirult, vedd ki a sütőből, és szórd meg friss zöldfűszerekkel.
0 Megjegyzések