A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fokhagymaszószban sült vajpuha csirkecomb: kevés munkával, a sütőben készül


Adj új értelmet a sült csirkecombnak: tálald fokhagymaszósszal!

 A mennyei sült csirkecomb egészen különleges lesz, ha fokhagymaszósszal öntöd le, és így teszed az asztalra. A combokat elkészítés előtt egy órával pácold be. Köretként tálalj mellé krumplipürét, nyers vagy párolt zöldségeket.

Hozzávalók 4 személyre

    8 csirkefelsőcomb (vagy 4 egész csirkecomb)
    4 evőkanál olívaolaj
    1 teáskanál pirospaprika
    1 teáskanál rozmaring
    só
    bors

A fokhagymaszószhoz:
    2 dl alaplé
    1 fej fokhagyma
    1 dl száraz fehérbor
    1 evőkanál liszt

Elkészítés:

Ha egész csirkecombokat használsz, vágd először őket ketté, majd a darabokat szórd meg sóval és borssal. Az olajat keverd el a pirospaprikával és a rozmaringgal. Kend meg a combokat ezzel a keverékkel, és letakarva pihentesd a hűtőben egy-két órát. A pácolási idő végén tedd a combokat egy tepsibe. Pakold melléjük a megpucolt, egészben hagyott fokhagymagerezdeket, a visszamaradt páclevet kanalazd a tetejére. Alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe. Fél óra elteltével szedd ki a hús mellől a fokhagymát, a tepsit pedig told vissza a sütőbe további fél órára. A sütési idő végén vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a bőre megpirulhasson.

A megsült fokhagymát villával törd össze, és tedd egy száraz fazékba. Pirítsd egy percig, majd öntsd fel a fehérborral. Amikor felmelegedett, add hozzá a lisztet, kézi habverővel kevergesd, hogy be ne csomósodjon, majd fokozatosan öntsd fel az alaplével. Folyamatos kevergetés mellett várd meg, amíg besűrűsödik. A tányéron kanalazd a sült csirkecombok tetejére.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések