A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tavaszi sertéspörkölt zsenge zöldségekből: így készítve még finomabb


A tavaszi sertéspörkölt szaftjában friss zöldségek is főnek.

A tavaszi sertéspörkölt szalonnás alappal indul, így rendkívül ízletes és kiadós, a belefőtt zöldségeknek köszönhetően viszont friss is. Ebbe a változatba kerül borsó, répa, kaliforniai paprika és krumpli, így külön köretre nem is lesz már szükség mellé. Egy szelet friss, ropogós kenyér azonban bármikor jól fog esni hozzá.

Hozzávalók

    80 dkg sertéslapocka
    50 dkg zöldborsó
    10 dkg füstölt szalonna
    2 krumpli
    2 gerezd fokhagyma
    1 nagy hagyma
    1 sárgarépa
    1 kaliforniai paprika
    1 evőkanál liszt
    1 evőkanál pirospaprika
    1 evőkanál sűrített paradicsom
    1 teáskanál csípős paprikakrém
    só
    bors

Elkészítés:

A húst szeleteld fel. A szalonnát vágd kockákra, olvaszd ki a  zsírját, de ne süsd még teljesen ropogósra. Tedd a szalonna mellé a húst, és pirítsd meg. Amikor már kérget kapott, add hozzá a hagymát is, ezzel süsd tovább, majd néhány perc múlva jöhet hozzá a felaprított fokhagyma, a megtisztított, kockákra vágott sárgarépa és kaliforniai paprika. Add hozzá a sűrített paradicsomot, ha szereted, akkor a csípős paprikakrémet is, szórd meg sóval és borssal, hintsd meg pirospaprikával, öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi, és kezdd el főzni.


Ha szükséges, néha pótold alatta a folyadékot. Negyven perc elteltével add hozzá a megtisztított, felkockázott krumplit és a zöldborsót is. Így főzd még további húsz percig, amíg a hús és a zöldségek is megpuhulnak. A legvégén hintsd meg egy evőkanál liszttel, ezzel sűrítsd be a szaftot.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések