A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az amerikai külügyminiszter azt mondta, Putyin soha nem fogja elfoglalni Kijevet


"Oroszország nem fogja tudni elfoglalni Ukrajna fővárosát, Kijevet" - Antony Blinken amerikai külügyminiszter ezt az LCI francia tévécsatornának adott interjújában nyilatkozta.


"Ez nem fog megtörténni, ez most nem történik meg. Az orosz agresszió kezdetén, 2022-ben azt hittük, hogy van esély Kijev elbukására. De hála az ukrán nép hihetetlen ellenállásának, valamint az Egyesült Államok, Franciaország és más országok támogatása, Putyin azon vágya, hogy meghódítsa az egész országot, letörölje a térképről, Oroszország részévé tegye, nem valósult meg és nem fog megtörténni” – mondta Blinken.

Szerinte az Egyesült Államok már megígérte Ukrajnának, hogy Kijev „soha nem kerül Putyin kezébe”.

Mint ismert, a közelmúltban a The Times rovatvezetője, Ian Martin írt egy cikket a következő címmel: „Itt az ideje, hogy Kijev bukásáról beszéljünk.” Martin szerint a nyugati politikusok most egy „rémálom-forgatókönyvet” fontolgatnak, amely szerint az orosz hadsereg új áttörést hozna az ukrán fővárosba.

Tavaly pedig a Fehér Ház sajtótitkára, Karine Jean-Pierre azt mondta, hogy a háború első két napjában az Egyesült Államok úgy gondolta, hogy Kijevet elfoglalja Oroszország.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések