A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Spárgás tepsis csirkemell: töltve, sok sajttal fejedelmi fogás


Ha olyan ebédet keresel, ami egyszerre egészséges, ízletes és kicsit különleges, akkor ne hagyd ki a spárgával, mozzarellával töltött csirkemellet!


A spárgával töltött csirkemell hamisítatlan tavaszi fogás. A mozzarella mellett a hússal sülő aszalt paradicsom is izgalmasabbá varázsolja. A spárga az egyik legkedveltebb tavaszi zöldség, mely tele van fontos ásványi anyagokkal és vitaminokkal. A konyhában is sokoldalúan felhasználható, tökéletes baconben, roppanós leveles tésztában vagy akár csirkemellben sütve. Salátával vagy zöldségekkel tálalva könnyű, mégis tartalmas ebéd.

Hozzávalók 4 személyre

👉 4 db csirkemellfilé
👉 1 csokor friss spárga
👉 15 dkg mozzarella sajt
👉 10 dkg aszalt paradicsom
👉 5 dkg reszelt sajt a tetejére
👉 1 evőkanál olívaolaj
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

A spárgát mosd meg alaposan, és távolítsd el a fás részét. Ha vastagabb a zöldség, akkor érdemes megpucolni. A spárgát dobd forrásban lévő, sós vízbe, és főzd két percig, majd csepegtesd le.

A csirkemellfilét hosszában vágd be, de ne vágd teljesen át. Nyisd ki, és kicsit klopfold ki. Az olívaolajat keverd össze a zúzott fokhagymával, sóval, borssal, és kend meg vele a hús mindkét oldalát. Rakj rá egy szelet mozzarellát és három-négy spárgát. Tekerd fel, majd zárd le egy fogpiszkálóval.

Rendezd a csirkemelleket zsiradékkal kikent tepsibe, szórj rájuk reszelt sajtot, önts alájuk vizet, és rakj melléjük aszalt paradicsomot. Told forró sütőbe, és süsd 190 fokon körülbelül 35 perc alatt. Ha a hús belül puha, kívül szép piros, kiveheted a sütőből. Pihentesd pár percig, majd a húsokat vágd kissé vastag szeletekre.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések